Het avontuur wacht: AOC GAMING G3-serie monitoren met 165 Hz en 1000R-kromming

Partyscene Redactie | 28 juli 2021
gaming

's Werelds meest toonaangevende merk voor gamingmonitoren (1) en IT-accessoires AOC heeft zijn volledige gamingsegment omgedoopt tot AGON by AOC. AGON by AOC dekt alle gaminggerelateerde producten in AOC's portfolio; van gamingmonitoren tot gamingheadsets, mechanische toetsenborden, gamingmuizen, muismatten en meer voor gamers van alle niveaus in drie categorieën.

De allereerste modellen die onder de nieuwe naam worden gelanceerd, komen uit deG3-serie als onderdeel van de nieuwe AOC GAMING-categorie. De vijf nieuwe G3-schermen variëren van 27-inch (68,6 cm) tot 32-inch (80 cm) tot 34-inch (86,4 cm) diagonaal, waarbij alle modellen een agressieve 1000R-kromming, een verversingssnelheid van 165 Hz en een gestroomlijnd, 3-zijdig randloos ontwerp aan de zijkant. De gebogen G3-serie zal een aanvulling en verbetering zijn (met hogere verversingsfrequenties), maar zal de bekroonde G2-serie niet vervangen.

“Met de rebranding van ons gamingportfolio onder de paraplu van 'AGON by AOC', gaan we onze uitgebreide gamingportfolio verbeteren om samenhangender en gestroomlijnder te zijn. Van casual en core gamers tot hardcore, competitieve en esports-spelers, we visualiseren ook een epische fantasiewereld waar gamers samenkomen en hun talent kunnen laten zien, versterkt door de producten die het beste bij hen passen”, zegt Stefan Sommer, Head van Global Marketing bij AOC. 

De nieuwe AGON by AOC-competitie is er en groeit in aantallen. De strijd staat voor de deur, je hoort de oorlogshoorns en het is tijd om de uitrusting te pakken en de comfortzone te verlaten voor de avonturen die voor ons liggen. Avonturiers zijn klaar om hun eigen pad te banen, van de gebaande paden af ​​te wijken en hun hart te volgen. Je ervaart immers niet het wonder en de schoonheid van nieuwe werelden, als ze er niet op uit trekken, toch? – Tenzij… je het doet vanuit het comfort van je huis met een schitterend, meeslepend venster naar virtuele slagvelden.

Dompel jezelf onder in avontuur, ontdek je lot

Bij gaming is het speelveld in een paar korte jaren totaal veranderd. Bij het nastreven van betere prestaties en verbondenheid, waardoor gamers zich ondergedompeld voelen in het spel en de beste van de concurrentie kunnen zijn, bepalen gaming met hoge verversingssnelheid (144 Hz+) en gebogen schermen nu de "pc-game-ervaring".

De G3-serie van AOC blijft de fakkel van de geliefde G2-serie dragen om gamers te bieden wat ze nodig hebben om voorop te lopen.

“De G2-serie werd heel snel een van onze meest populaire monitorseries en we zijn onze klanten erg dankbaar voor hun vertrouwen. Daarom lanceren we met trots en enthousiasme de G3-serie en we zijn ervan overtuigd dat we een waardige toevoeging aan de AOC GAMING-reeks hebben gecreëerd. Je moet deze 1000R-kromming persoonlijk ervaren om de absolute onderdompeling in de game die je speelt te waarderen", zegt César Reyes Acosta, Gaming Product Manager / IT Accessories & Touch Monitors Team Leader bij AOC Europe.

De G3-serie maakt gebruik van een strakkere 1000R-kromming in alle modellen, die de gebruiker vanaf de zijkanten omringt, vergeleken met de subtielere 1500R-kromming in de G2-serie van AOC. Voor games die worden gespeeld vanuit het perspectief van de eerste persoon, zoals singleplayer Action/FPS-titels, RPG's, race- en simulatietitels, verandert deze agressieve kromming de monitor in meer dan alleen een venster naar de virtuele werelden. Gamen op 1000R-krommingsschermen, die het perifere zicht volledig omhullen, is vergelijkbaar met het hebben van een VR-ervaring aan een bureau, maar zonder de negatieve aspecten van het volledig "loskoppelen" van de echte wereld.

Alle modellen van de G3-serie zijn uitgerust met VA-panelen, die een verversingssnelheid van 165 Hz bieden, een niveau hoger dan de gebruikelijke 144 Hz-standaard in gamingmonitoren. Bovendien reduceert de instelling Motion Blur Reduction de pixelresponstijd tot slechts 1 ms (MPRT), zodat gamers snelle visuele feedback ervaren zonder storende artefacten zoals ghosting. De monitoren zijn uitgerust met Adaptive-Sync-ondersteuning, waardoor gamers vloeiende en tearvrije beelden krijgen. Bovendien hebben alle modellen een zeer lage invoervertraging, zodat de acties van gebruikers vrijwel onmiddellijk op het scherm te zien zijn, zonder merkbare vertraging in de verwerking.

Met de nieuwe G-Menu-software kunnen gamers hun monitorinstellingen aanpassen met simpele muisklikken zonder knoppen op hun monitoren aan te raken. Ook helpen de Low Blue Light-modus en FlickerFree-technologie gamers om hun ogen gezond te houden. Visueel produceren de VA-panelen verzadigde, knallende kleuren met een uitzonderlijke contrastverhouding en diepe zwarttinten; ideaal voor het kijken naar films of het spelen van games met donkere scènes, terwijl hun brede kijkhoeken van 178°/178° betekenen dat vrienden en familie mee kunnen doen. 

AOC CU34G3S: 3440x1440 pixels bij 165 Hz verversingssnelheid

De AOC CU34G3S is met name geschikt voor simulatie- en racegamers en gebruikt een 34-inch VA-paneel met een beeldverhouding van 21:9. De scherpte van de ultrabrede WQHD-resolutie (3440x1440) in combinatie met de 1000R-kromming vult het perifere zicht van de gebruiker en creëert een allesomvattende, meeslepende ervaring. De in hoogte-, draai- en kantelbare standaard biedt ergonomisch gebruik voor lange gamesessies, terwijl de twee 5W-luidsprekers een rijk geluid produceren.

Voor FPS, actie/RPG of andere genres biedt AOC ook twee 31,5-inch en twee 27-inch G3-serie monitoren; beide formaten worden geleverd met Full HD- en QHD-resolutievarianten.

De 31,5-inch AOC CQ32G3SU en de 27-inch CQ27G3SU zijn beide uitgerust met een paneel met QHD-resolutie (2560 x 1440) dat geweldige helderheid en scherpte biedt, met de meer gebruikelijke beeldverhouding van 16:9. De stevige en slanke standaard neemt niet veel ruimte in beslag op het bureau en heeft een kabeldoorvoergat voor een opgeruimde opstelling. Het is ook in hoogte, kantel en draaibaar voor ergonomisch correcte en gezonde spelsessies. Het 31,5-inch model wordt geleverd met twee luidsprekers van 5W, terwijl de 27-inch versie wordt geleverd met twee luidsprekers van 3W.

Andere monitoren uit de G3-serie zijn de 31,5-inch C32G3AE en de 27-inch C27G3U, beide met Full HD (1920 x 1080) resolutie. Afhankelijk van de gespeelde games en de apparatuur van de gebruikers, is gamen op Full HD-resolutie misschien wel de optimale keuze. Niet alle games vereisen de hoogst mogelijke resolutie om ervan te genieten of er competitief in te zijn. Voor sommige gamers is snelheid veel belangrijker en het bereiken van hoge framerates op een QHD-resolutie en hoger is ook een zware taak voor pc-configuraties met een laag of gemiddeld niveau. Met een verversingssnelheid van 165 Hz en 1 ms MPRT, met tearvrij gamen dankzij Adaptive-Sync-technologie, zijn deze modellen de meest betaalbare van het stel en perfect voor prijsbewuste gamers die hun uitrusting willen verbeteren. De grotere 31,5-inch C32G3AE wordt geleverd met een standaardstandaard met kantelondersteuning en twee 5W-luidsprekers, terwijl de 27-inch C27G3U wordt geleverd met een ergonomische, in hoogte verstelbare standaard en twee 3W-luidsprekers.

De eerste modellen van de G3-serie, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, zijn al beschikbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 679, € 449, € 349; terwijl de andere modellen – CQ27G3SU, C27G3U – vanaf september 2021 beschikbaar zullen zijn tegen een adviesprijs van respectievelijk € 399 en € 329.

Hier kan je meer afbeeldingen downloaden van de monitoren:

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws