Nieuw: 's werelds eerste laptops gebouwd voor cloud gaming

Partyscene Redactie | 26 oktober 2022
gaming

Chromebooks staan bekend als snelle, veilige en gebruiksvriendelijke apparaten. Sinds de lancering meer dan tien jaar geleden heeft Google de mogelijkheden verbeterd en de verscheidenheid aan devices waaruit je kunt kiezen uitgebreid. 

Google gaat nog een stap verder door samen met onze partners Acer, ASUS en Lenovo ‘s werelds eerste laptops voor cloud gaming te introduceren. Deze nieuwe Chromebooks combineren high-end gaming-hardwarefuncties, toegang tot de nieuwste games met geavanceerde graphics via de cloud en software die is ontworpen om gaming snel en gemakkelijk te maken. 

Een reeks gaming Chromebooks, ondersteund door de cloud

Er zijn drie nieuwe Chromebooks aangekondigd: de Acer Chromebook 516 GE, ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip en Ideapad Gaming Chromebook van Lenovo. Deze laptops zitten vol functies die perfect zijn voor gaming. Denk aan 120Hz+ hoge resolutie schermen voor kristalheldere beelden, RGB gaming toetsenborden met anti-ghosting mogelijkheden voor extra snelheid en spanning en WiFi 6 of 6E voor naadloze connectiviteit en meeslepend geluid. 

Alle cloud gaming Chromebooks zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd door het toonaangevende prestatiemeetplatform Gamebench, om consistent een soepele en toegankelijke game-ervaring te leveren met 120 frames per seconde en een input latency van console-klasse van minder dan 85ms*.

Meer games en mogelijkheden toegevoegd aan Chromebooks

Google heeft samengewerkt met NVIDIA om ondersteuning voor GeForce NOW's RTX 3080 naar Chromebooks te brengen. Hierdoor kun je games als Fortnite, Cyberpunk 2077, Crysis 3 Remastered en nog veel meer streamen met een resolutie van maximaal 1600p en 120 frames per seconde. Hierbij profiteer je optimaal van de 120Hz+-schermen met hoge resolutie. 

Ook verbetert het RTX 3080-lidmaatschap het gamen met functies zoals ray tracing. Dit simuleert licht om visuals hyperrealistisch te maken. De GeForce NOW-app wordt vooraf geïnstalleerd op de cloud gaming Chromebooks, zodat het nog gemakkelijker wordt om naar je favoriete game te gaan. 

Daarnaast heeft Google samengewerkt met Microsoft om Xbox Cloud Gaming (Beta) beschikbaar te maken via een Installable Web App. Je kunt deze app openen en installeren via xbox.com/play. Xbox biedt een bibliotheek met honderden games, waaronder Forza Horizon 5, Grounded en Microsoft Flight Simulator, toegankelijk via een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement.

Eenvoudig toegang tot meer dan 1500 PC- en console games

De nieuwe cloud gaming Chromebooks ondersteunen nu twee toonaangevende cloud gaming-platforms: Xbox Cloud Gaming (Beta) en NVIDIA GeForce NOW. Hierdoor kunnen deze devices volledige pc- en console games rechtstreeks vanuit de cloud spelen.

Bovendien maken de nieuwe Chromebooks het eenvoudiger dan ooit voor gamers om de games waar ze van houden eenvoudig te vinden. Tik op de Alles-knop, zoek je game op het platform naar keuze en start de game. Geen installatie. Geen downloads. Geen gedoe.

Deze zoekfunctie zal bij de lancering ook games op NVIDIA GeForce NOW en Google Play omvatten. We streven ernaar om in de toekomst ook andere cloud games platforms op te nemen.

Verbeter je spelervaring met nieuwe accessoires

Google weet dat gamers hun game-ervaring graag verbeteren met accessoires. Daarom werkt het bedrijf samen met fabrikanten zoals Acer, Corsair, HyperX, Lenovo en SteelSeries om ervoor te zorgen dat muizen, headsets en controllers worden getest en gecertificeerd als onderdeel van het Works With Chromebook-programma.

Speciale aanbiedingen om jou aan het gamen te zetten

Cloud gaming Chromebooks komen met nieuwe aanbiedingen waarmee je direct aan de slag kunt met de game. Ze worden namelijk geleverd met een proefperiode van drie maanden voor NVIDIA GeForce NOW's RTX3080 tier3. 

Met deze aanbiedingen kun je games als Fortnite, Apex Legends en League of Legends spelen zonder extra kosten. 

Beschikbaarheid

De Cloud gaming Chromebooks zullen eind dit jaar of begin volgend jaar zijn in Nederland.

* Getest op 1080p wanneer aangesloten tijdens het spelen van Fortnite en Destiny 2 met behulp van early access testaccounts op NVIDIA GeForce NOW Ultimate.
** Sequentie versneld voor illustratieve doeleinden.
*** Beperkte aanbieding. Voorwaarden zijn van toepassing.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws