LG lanceert UltraGear gaming monitoren met 's wereld eerste 240HZ OLED-paneel

Partyscene Redactie | 14 december 2022
gaming

LG Electronics (LG) toont op CES 2023 de nieuwste line-up van premium UltraGear™ OLED gaming monitoren (modellen 27GR95QE en 45GR95QE). De nieuwe UltraGear-monitoren tonen LG's leiderschap in de snelgroeiende OLED-categorie en haar voortdurende kracht in de wereldwijde markt voor gamedisplays.  
 
De nieuwe 27- en 45-inch modellen zijn uitgerust met 's werelds eerste 240Hz OLED-paneel*, dat exclusief door LG wordt geproduceerd, en leveren een recordbrekende reactietijd van minder dan 0,03 milliseconden Gray-to-Gray (GTG), om nog maar te zwijgen van de superieure self-lit beeldkwaliteit, compleet met nauwkeurige, levensechte kleuren en een oneindig contrast. Dankzij deze geavanceerde displaytechnologieën voldoen de nieuwste modellen aan alle eisen die consumenten aan een gamingmonitor stellen.   

27-inch OLED Gaming Monitor met ongekende snelheid 

De LG UltraGear OLED Gaming Monitor (model 27GR95QE) biedt het prestatieniveau dat nodig is om alles uit de nieuwste gametitels te halen; het OLED-scherm met QHD-resolutie (2.560 x 1.440) biedt een verversingssnelheid van 240 Hz en een verbluffende reactietijd van 0,03 ms (GTG) voor heerlijk soepel gamen met weinig vertraging. Het dekt ook 98,5 procent van het DCI-P3-kleurengamma, wat zorgt voor levendige beelden die de visie van de game-ontwerpers en digitale kunstenaars die ze hebben gemaakt volledig weergeven. Bovendien maakt het AGLR-paneel (Anti-glare & Low Reflection) van de monitor het gemakkelijker om te zien wat er op het scherm staat, zodat gebruikers kunnen genieten van een afleidingsvrije game-ervaring, ongeacht de lichtomstandigheden.  

Met ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR), NVIDIA G-SYNC Compatible, FreeSync Premium en VESA Adaptive Sync, biedt LG's 27-inch UltraGear naadloze beelden met minimale tearing of stottering. Het ondersteunt ook HDMI 2.1-specificaties en DisplayPort 1.4-connectiviteit, en bevat een 4-polige hoofdtelefoonaansluiting waarmee gebruikers kunnen genieten van het realistische, ruimtelijke geluid van DTS Headphone:X. Ondertussen biedt de meegeleverde afstandsbediening snel en eenvoudig displaybeheer plus het extra gemak van programmeerbare sneltoetsen.  

Onderdompeling op volgend niveau met 45-inch gebogen OLED-scherm 

Model 45GR95QE, een CES 2023 Innovation Award winnaar, is LG's allereerste 45-inch gebogen OLED gaming monitor met een 21:9 beeldverhouding, WQHD (3.440 x 1.440) resolutie scherm. Het is ook het allereerste 45-inch scherm met een 800R kromming: een spannende, nieuwe vormfactor ontworpen om next-level gaming ervaringen te leveren. Gecertificeerd als een product met weinig blauw licht door toonaangevende wereldwijde testorganisaties TÜV Rheinland en UL Solutions, is het matte Anti-glare & Low Reflection OLED-paneel van de gebogen UltraGear-monitor eenvoudiger voor de ogen dan een conventioneel LED-paneel, wat betekent dat gebruikers langer kunnen gamen met minder last van hun ogen. 

Het opmerkelijke, gebogen OLED-paneel van de 45GR95QE biedt een contrastverhouding van 1.500.000:1 en een DCI-P3-dekking van 98,5 procent, waardoor heldere kleuren, diepe zwarttinten en scherpe beelden ontstaan die niet alleen de actie op het scherm tot leven brengen, maar ook de focus van de speler verhogen. Net als zijn 27-inch broer heeft het 45-inch model een responstijd van minder dan 0,03 ms GTG en een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz. De 45GR95QE maakt gebruik van het immense potentieel van OLED en zorgt voor een totale onderdompeling in games. 

"Met onze toonaangevende displaytechnologieën bieden deze speciaal gebouwde monitoren de snelheid die nodig is voor competitief gamen en een beeldkwaliteit die alles realistischer doet lijken", aldus Seo Young-jae, senior vice president en hoofd van de IT business unit van LG Electronics Business Solutions Company. "Als pionier in de gaming-ruimte zal LG volledig nieuwe klantervaringen blijven uitvinden via zijn high-performance LG UltraGear gaming monitoren die in verschillende maten en vormfactoren komen om elk soort gamer tevreden te stellen."  

Bezoekers aan CES 2023 van 5-8 januari worden aangemoedigd om langs te komen bij stand #15501 in het Las Vegas Convention Center om de nieuwste UltraGear OLED gaming monitoren te ervaren. De nieuwste OLED gaming monitoren van LG zijn vanaf 12 december beschikbaar voor pre-order in de VS en worden in januari gelanceerd in belangrijke markten in Noord-Amerika en Azië, vanaf februari in Europa en in de maanden daarna in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. 

Specificaties: 

* Vanaf 12 december 2022 zijn er geen andere OLED-monitoren op de markt met een verversingssnelheid van 240 Hz.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws