Vestax Typhoon, minimale kleurrijke controller

Peter Güldenpfennig | 7 februari 2013
gear


Yum, zo zien we ze graag! De Vestax Typhoon is een DJ controller die er strak uitziet zonder meteen een identiteit in te leveren. Wel kunnen we ons voorstellen dat de felrode kleur en de ronde vormen niet iedereen zal aanspreken. Toch heeft het kleurrijke retrodesign iets... alsof je een oude Nintendo-controller voorziet van inputs om mee te deejayen.

De vergelijking met de Nintendo-controller is natuurlijk niet helemaal vreemd als je kijkt naar de kleuren in combinatie met het kruisje bovenaan in het midden. Dit kruisje is de zogenaamde cursor. Hiermee scroll je door je muzieklijst met de boven- en onderkant van het kruis, en selecteer je tracks door deze toe te wijzen aan je linker- of rechterdeck met, ja ja, respectievelijk de linker- of rechterkant van het kruis.

vestax-1De jogwheels zijn volgens Vestax touch-sensitive en beloven een 'analogue feel'.

Verder heeft het apparaat een filter-knop waarmee je de wheels verandert in controllers, en een minimale effecten-sectie. Daarnaast zijn uiteraard de standaard start/stop/cue-knoppen, faders en loop- en tempo-control aanwezig.

 

 

Check ook het introductiefilmpje van de Typhoon hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws