Pioneer XDJ-R1 aangekondigd

Peter Güldenpfennig | 30 mei 2013
gear


Dankzij een vermelding in de handleiding van Rekordbox hing het al even in de lucht, maar nu is de XDJ-R1 door Pioneer echt officieel aangekondigd.

Het nieuwste speeltje van Pioneer is op het eerste gezicht een gewoon dj-systeem met twee cd-spelers, een usb-poort en een mixer met functies als Beat Sync, Hot Cue, effecten en eigenlijk alles wat je verwacht van een moderne dj-controller aan boord. Verder worden MP3-, AAC4-, WAV- en AIFF-files vanaf cd en usb ondersteunt. Ook midi-ondersteuning is aanwezig zodat je het apparaat kunt integreren in een set-up met software naar eigen keuze.

xdj_r1_1

Het unieke aan de XDJ-R1 is de draadloze functie. De controller ondersteunt zowel WLAN als Wifi Direct-verbindingen, en in combinatie met de gratis Remotebox-app kun je de controller aansturen met een iPhone, iPod of iPad.

Met andere woorden, je bent als dj niet langer meer plaatsgebonden. De decks staan lekker op hun plek terwijl je zelf als een wilde rond kunt rennen tijdens het dj-en zonder dat je je mix vergeet.

De XDJ-R1 komt in juni op de markt. De adviesprijs luidt 839 euro excl./1015,- euro incl. De Remotebox-app is gratis en zal zeer snel in de App Store te downloaden zijn.

Check hieronder een introductiefilmpje en klik de switch voor overige details: [toggle title="Klik voor details Pioneer XDJ-R1"]

Playable media: USB storage devices, music CD,CD-R/RW
Playable file formats: MP3, AAC, WAV, AIFF (only MP3, WAV and AIFF can be played from CD)
USB storage formats supported: FAT32, FAT16
No. of channels: 2
Wireless communications format: IEEE 802.11b/g (2.4GHz band)
Sampling rate: 44.1kHz
A/D, D/A converter: 24bit
Frequency response: 20Hz~20kHz
S/N ratio: 98dB or above (USB)
Total harmonic distortion: Max. 0.006 % (USB)
Head room: 19dB
USB ports: A port × 1, B port × 1
Inputs: PHONO/LINE × 2 (RCA) MIC × 1 (1/4inch PHONE) AUX × 1 (RCA)
Outputs: MASTER OUT × 2 (XLR × 1, RCA × 1) HEADPHONE MONITOR OUT × 2 (front 1/4inch PHONE, MiniPin). BOOTH OUT × 1 (RCA)
Maximum external dimensions (W×D×H): 623mm × 308.4mm × 107.7mm
Body weight: 6.8kg

Included rekordbox music management software

[/toggle]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws