Traktor Kontrol Z1 aangekondigd

Peter Güldenpfennig | 12 juni 2013
gear


Dat Native Instruments in staat is hun technologie ook naar mobiele devices te brengen wisten we al. Toch, er mistte iets. Niet voelt zo goed als goede haptische feedback tijdens het dj'en. Zoals Bruce Lee ooit zei: 'Don't think, feel!'

Native Instruments heeft geluisterd want Traktor DJ voor de iPad en iPhone kun je nu complementeren met een fysieke ervaring. De Kontrol Z1 is een kleine 2-kanaals mixer waardoor je wel lekker mobiel bent én fysiek aan de slag kunt als dj op je iPad of iPhone. Zo hoef je dus niet door de interface te bladeren tijdens het dj'en en kun je via de mixer allerlei taken doen die je anders op de iPad of iPhone zelf moest doen. Denk aan het mixen zelf met de faders natuurlijk, maar ook het inzetten van filters en effecten bijvoorbeeld.

NI_Traktor_Kontrol_Z1Leuk extraatje: de Kontrol Z1 komt met een ingebouwde 24-bits geluidskaart en dat moet volgens Native Instruments zorgen voor een 'premium sound'. Ook leuk: je iDevice wordt tijdens gebruik opgeladen dus je zit nooit opeens met een lege accu.

De Kontrol Z1 kun je nu preorderen en gaat 199,- euro kosten. Een redelijk investering maar je hebt dan wel een volledig mobiele dj-setup.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws