Preview: Logic Pro X

redactie | 16 juli 2013
gear


Apple heeft de nieuwe versie van Logic uit de doeken gedaan. Naast de Flex Pitch editing-functie en Drummer waarbij een virtuele drummer in diverse stijlen je muziek voorziet van drumpartijen, is er ook iPad ondersteuning toegevoegd. Dit in de vorm van Logic Remote, een los stukje software waarmee je de iPad kunt gebruiken om op te nemen, te mixen en zelfs als virtueel instrument te gebruiken.

Veel producers zaten te wachten op de nieuwe release van Logic Pro X, de vorige versie is alweer een paar jaar oud. Mede doordat Apple niet heel open is met haar communicatie en het onduidelijk was of er uberhaubt een nieuwe zou komen, zijn ook veel producers overgestapt op Cubase of Ableton Live.

Toen wij hoorden van de nieuwe Logic Pro X, sprongen we onmiddellijk op Skype met Jordy Dazz, aangezien hij z'n tracks altijd in Logic maakt en daarnaast altijd de nieuwste Apple gadgets heeft. Een prima persoon dus om een eerste indruk op te doen van de nieuwe versie van de sequencer.

CL : 'Wat vind je tot nu toe van Logic Pro X?'
JD : 'Ik heb hem net gedownload en even mee kunnen spelen.. De eerste indruk is een hoop visuele verandering, en weet niet of ik daar blij mee ben.. Misschien is het een kwestie van wennen.'
CL : 'Zijn er bepaalde nieuwe features waar je mee uit de voeten kunt?"
JD : 'Ik heb met alles zitten spelen, ik kan nu nog niet zeggen wat ik ga gebruiken. Het is wel jammer dat het nu 64-bit only is, dat houdt in dat 32-bit plugins, zoals Sylenth1, niet meer werken. Vroeger had je daar de bridge voor in Logic, nu helaas niet meer.'

64-bit only

Jordy Dazz: 'Het is een groot voordeel dat de volledige focus nu op 64 bit ligt, waardoor het hele systeem een stuk stabieler zou moeten lopen, maar dat betekent automatisch dat er sommige 32 bit plug-ins die ik veel gebruik niet meer werken, wat voor mij best wel een probleem kan worden. Er zijn namelijk een paar oudere onbekende plug-ins die essentieel zijn in mijn productieproces op dit moment. Snel op zoek dus naar een 64 bits bridge!

Verder straalt de overview veel meer rust uit dan in vorige versies. Dit komt o.a. de de donkere kleurstelling van het project-window, en de (zelf in te stellen) kleurrijke midi en audio informatie. Ben erg enthousiast om het langzaamaan verder te gaan ontdekken de komende tijd!'

Download hier zelf de nieuwe Logic Pro X. En terwijl je dan aan het downloaden bent, luister dan meteen naar "Jumpfold", de nieuwste release van Jordy Dazz, nog gemaakt met de oude versie van Logic.

Het is afwachten wat de overige producers van de nieuwe Logic Pro X vinden, wij zijn Logic Pro X in ieder geval aan het testen. Heb jij het al geïnstalleerd? Laat ons je ervaringen weten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws