Mixen op je iDevice: djay 2

Peter Güldenpfennig | 30 juli 2013
gear


Om muziek te mixen heb je tegenwoordig niet meer nodig dan een computer. Er is inmiddels zoveel verschillende mix-software verkrijgbaar waardoor je niet meer weet welk programma nou goed of slecht is. Ontwikkelaar Agloriddim heeft een jaar of twee geleden bewezen dat zij weten hoe je een goede mixer maakt voor de iPhone en iPad met djay. Agloriddim komt nu met een nieuwe versie, djay 2.

Wat is djay?

djay is een app die je de mogelijkheid geeft om muziek te mixen op je iPhone of iPad. De app geeft je ook de mogelijkheid om een automatische mix te laten draaien. Hiermee kiest djay de nummers uit jouw iTunes-collectie en laat tracks vloeiend in elkaar overlopen. Het grote voordeel van een app zoals djay is dat het makkelijk overal mee naar toe te nemen is, je kunt dus overal je vrienden laten horen hoe goed je kunt mixen.

Wat is er nieuw?

Agloriddim probeert met de nieuwe versie van hun populaire dj-app het beste te brengen naar de gebruiker. Daarom zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd en zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd die het mixen een stuk relaxter moeten maken.

Als eerst heeft de ontwikkelaar 'HD Waveforms' in de app verwerkt. Deze waveforms geven de gebruiker visueel inzicht in de track die je hebt ingeladen in de mixer. Je kunt namelijk precies zien waar de muziek harder wordt. Daarbij kun je hiermee heel precies een 'cue' plaatsen. Dit is een punt die wordt onthouden en die je door een simpele klik op de knop terug kan laden. Ideaal als je snel naar een bepaald punt in een nummer wilt gaan.

De tweede nieuwe functie is de 'built-in sampler'. De sampler is een soort keyboard waarop je verschillende geluiden kan laden op de verschillende toetsen die je hebt. Het unieke aan deze functie is dat je geluiden uit je eigen nummers kunt opnemen om vervolgens in te laden op een van de toetsen. Met wat oefening kun je hiermee zelfs eigen nummers maken en opnemen maar het is ook gewoon mogelijk om over een ander nummer eigen geluiden toe te voegen .

Verdere verbeteringen zijn te vinden in de muziek zoeker. Je hebt meer overzicht  over de nummers waarover je beschikt en jmet een simpele swipe-beweging sleep je deze in de mixer waarna je ze gelijk af kunt spelen. Een handig en leuk extraatje is dat je nu ook kunt zien welke nummers je als laatste hebt afgespeeld.

De laatste functie die nieuw is, is de 'perfect sync' knop. Deze is volgens sommige dj's een knop die er niet bij zou moeten omdat dit de mix zou verpesten. Deze toevoeging zorgt er namelijk voor dat je twee verschillende tracks precies in hetzelfde tempo kunt laten lopen door alleen op een knop te drukken. Of deze functie daadwerkelijk het mixen teniet doet laten we in het midden.

djay_2

Waarom djay 2

djay 2 is een app die de gebruiker behoorlijk wat functionaliteit lijkt te bieden. Wat voor de ontwikkelaar spreekt is dat ze met hun vorige versie een enorm succes hebben geboekt en dus al een goede naam hebben op het gebied van dj-apps. Naast de vele functies heeft djay 2 ook een prachtige interface. De mooie kleuren en strakke vormgeving maken de app overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Iedereen die makkelijk zijn eigen muziek aan elkaar wil mixen of gewoon wilt genieten van zijn eigen muziek die automatisch aan elkaar wordt geplakt kan de app nu in huis halen. djay 2 is te krijgen via de App-store van Apple. Je betaalt 0,99 euro voor de iPhone-versie en 4,99 euro voor de versie op de iPad.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws