Numark NS7 II in oktober verkrijgbaar

Peter Güldenpfennig | 17 september 2013
gear


Controllers voor dj's én muzikanten zijn doorgaans geforceerde hybride apparaten met twee gezichten, waarbij het ene gezicht stukken lelijker is dan het andere. Dat Numark de NS7 opvolgt met een console die in behoeftes van beide groepen voorziet, zal dan ook wel enkele wenkbrauwen doen fronsen. Maar als Numark met de NS7 II net zulke accurate hardware weet te leveren als met de voorganger, dan moet het wel goed zitten.

Afgelopen januari tijdens de NAMM 2013 kondigde Numark de NS7 II aan maar een exacte releasedatum ontbrak nog. Vanaf oktober is deze dan eindelijk aan te schaffen. Het is duidelijk dat dit meer dan een opvolger is. Sterker nog, het lijkt een geheel nieuw product. Sure, je kan ermee dj'en, maar daarnaast biedt de NS7 II zoveel meer.

Voor de dj

De NS7 II heeft vier mixkanalen, tegenover de twee kanalen waarvan zijn voorganger was voorzien. Hiermee kun je dus stukken meer flexibel zijn in je mix. De 7-inch platters geven je dat heerlijke vinyl-gevoel, wat zo vaak lijkt te missen in hedendaagse controllers. Ze zijn gemotoriseerd en ondersteunen midi tot een indrukwekkende 3600 ticks per rotatie.

Meer dan een dj-controller

Ook de rest van de hardware heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. Numark heeft ook aan de creatievelingen onder de dj's gedacht. De console is namelijk voorzien van zestien Akai MPC-pads, op iedere deck acht. De pads kun je diverse functies meegeven. Zo kun je ermee loopen, de hot-cue-functie aanspreken en uiteraard samples triggeren.

Effecten

Elk deck heeft vier filters waarmee je een effect kan triggeren, door het aanraken van de knop. Draai eraan en je past het effect aan. Er zijn in totaal twaalf iZotope-effecten om uit te kiezen. Per kanaal heb je twee effectbanks tot je beschikking. Per kanaal kun je zes effecten per kanaal simultaan triggeren. Effecten kunnen ook weer gerout worden naar de mixer, waarmee je een effect over een heel deck vanaf de mixer kunt aansturen. Behoorlijk veel mogelijkheden dus voor edits en mashups.

Numark_1

Serato

Net als zijn voorganger kent de NS7 II exclusieve Serato-functies. Serato DJ is vanaf de console te bedienen waarmee het in feite een alles-in-een-oplossing moet bieden voor de die hard Serato-gebruiker.

Vanaf 15 oktober 2013 is de NS7 II verkrijgbaar. Ga voor meer info naar www.numark.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws