Maschine Studio, het nieuwe vlaggenschip van Native Instruments

Rick Francissen | 2 oktober 2013
gear


Native Instruments, een producent die meerdere goede controllers op de markt heeft gebracht kondigt een nieuwe controller aan. Het bedrijf promoot De 'Maschine Studio' als hun nieuwe vlaggenschip.

De onderstaande video brengt de verschillende functies van de Maschine Studio sfeervol in beeld. Duidelijke timelines, mooie touchpads en een enorm arsenaal aan verschillende synthesizers en geluiden zorgen ervoor dat je altijd muziek kunt maken en mixen in je eigen stijl. Een handige draaiknop maakt het browsen door de verschillende sounds erg makkelijk. Ook de mogelijkheid om snel je output te beheren is erg handig uitgevoerd.

Er zijn twee hi-resolution displays die je een gedetailleerd overzicht geven van verschillende dingen. Zo kun je het display, in combinatie met de daaronder geplaatste draaiknoppen, gebruiken als mixer. Verder kun je de beeldschermen inzetten om te browsen door je bestanden en je samples te beheren, maar ook om een goed overzicht te krijgen van je timeline en de daarbij behorende loops die je klaar kunt zetten op een van de twee displays.

De Maschine 2.0 software zorgt voor een snel en vloeiend systeem. Je kunt je laptop met daarop geïnstalleerde software linken. Alle informatie over je mixer, samples en andere effecten zijn dus op je computerscherm in een handig overzicht te zien. Komplete 9-instrumenten en effecten worden direct ondersteund. Massive, Prism, Scarbee Mark 1 en Solid Bus Comp kun je dus direct gebruiken.

Tot slot is het uiterlijk van de nieuwe controller van Native-Instruments een grote pluspunt. Het strakke design met de duidelijk verdeelde functies van de Maschine Studio zijn het geld zeker waard. De controller is nu al te bestellen op de website van Native Instruments en zal vanaf 1 november 2013 daadwerkelijk in de winkels liggen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws