Pioneer en Serato presenteren de DDJ-SB

Peter Güldenpfennig | 8 november 2013
gear


De line-up van Pioneer dj-controllers blijft groeien. Onlangs heeft Pioneer de DDJ-SB aangekondigd, een performance controller gericht op gebruik met Serato.

De DDJ-SB is een entry-level performance controller, in tegenstelling tot zijn wat uitgebreidere broertjes, de DDJ-SX en DDJ-SR. Hiervoor lever je natuurlijk wel wat in. Zo betreft het hier een twee-kanaals mixer, in tegenstelling tot de vier kanalen van de SX. Daarbij is de controller iets kleiner dan Pioneer's andere Serato-controllers. Dat maakt het wel een zeer mobiele controller, aangezien het apparaat stroom krijgt via usb en je dus geen aparte voeding nodig hebt. Dit wordt nog eens onderstreept door de handles aan beide kanten van de DDJ-SB.

De controller heeft on-board audio waardoor enkel een usb-aansluiting volstaat voor de koppeling met de Serato-software. In dit geval betreft het Serato-intro. Mocht de software bevallen, dan kun je natuurlijk altijd een upgrade doen naar Serato DJ.

De twee aluminium jogweels zijn behoorlijk groot en steken mooi af bij de rest van de strak zwarte behuizing. Onder de jogweels bevinden zich twee rijen van vier pads. De eerste rij zijn performance-pads met daarop de hot cue-, auto loop-, manual loop- en sampler-functies. Daaronder vind je basisfuncties als play, cue, sync en shift.

Via een knop op het midden van de controller kun je de Filter Fade-functie activeren. Deze is gelinkt aan de low-pass- en high-pass-filters waarbij je de crossfader gebruikt om een natuurlijke mix te maken die genres overbruggen. Dat zorgt niet alleen voor een soepelere mix wanneer je net begint met dj'en, het maakt ook dat leken het principe van filters begrijpen en het gebruik hiervan onder de knie kunnen krijgen.

Ook mooi aan de DDJ-SB is de prijs. Voor 250,- euro is 'ie van jou. Vanaf januari 2014 is 'ie beschikbaar, onder meer via bax-shop.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws