Review: AnD – Kundalini

Peter Güldenpfennig | 13 januari 2014
gear


Hou je van ongepolijste maar doordachte electronische muziek? Dan ben je bij AnD aan het juiste adres. Dit duo uit Manchester weet op de ep Kundalini, uitgebracht op Electric Deluxe, industriële techno samen te laten smelten met bijna-tribal ritmes zonder dat het gezocht is. Waar moet je zoal aan denken? Denk aan de nieuwe lichting Duitse industrial-acts maar dan stukken vriendelijker voor het gehoor én de dansvloer. Zoals gezegd, de tracks zijn niet gezocht. Integendeel, dit is waarschijnlijk wat men bedoelde toen de term 'intelligent dance music' bedacht werd: elektronische muziek vol met frisse ideeën.

Opener 'Jellyfish' is een ware techno-knaller met overstuurde ritmes die tegelijkertijd de melodie aanvoeren. Dansvloermuziek voor die-hards dus, van het soort dat je helaas nog maar zelden hoort vandaag de dag. 'IcDbYc' is een track waarmee AnD laat horen ook een perfecte soundtrack voor psychonauten te kunnen maken. Als Spooky de industriële kant op was gegaan had het zo geklonken. Ook tof, 'Dysekt', een track die je met een start-stop beat steeds op het verkeerde been zet maar je ondertussen wel de dansvloer opduwt.

Kundalini is zowel op vinyl als digitaal te krijgen. De digitale versie bevat twee extra tracks.

AnD - Kundalini tracklisting

Vinyl:
A – The Jellyfish
B1 – Dtadtmat
B2 – IcDbYc

Digitaal:
1 – The Jellyfish
2 – Dysekt
3 – Dtadtmat
4 – IcDbYc
5 – DTR

EDLX.034 Artwork

Conclusie

Met AnD zou eigenlijk iedere dj blij moeten zijn die het experiment niet schuwt. Kundalini is een dikke aanrader. Experimentele muziek wat zich eigenlijk kan meten met het beste wat vandaag de dag op techno-gebied uitkomt.

Artiest: AnD
Label: Electric Deluxe
Release: 13 januari 2014

Verkrijgbaar via http://shop.electricdeluxe.net.
Prijs digitaal: €4,-
Prijs vinyl: €13,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws