Top 5 dj gear die je in huis moet hebben

Rick Francissen | 21 januari 2014
gear


Als beginnende dj wil je natuurlijk graag muziek aan elkaar mixen zonder gelijk het duurste van het duurste te kopen. Heb je dit onder de knie, dan koop je misschien een controller in een hogere prijsklasse. Ook heb je natuurlijk een goede headphone nodig tijdens het dj’en. En natuurlijk zijn er altijd mensen die graag experimenteren met meer dan alleen een standaard dj controller.

Een goede keuze maken blijft altijd lastig. Er is immers zoveel dat je door de boment het bos niet meer ziet. Wij helpen je daarom en hebben in samenwerking met Bax-Shop de vijf beste dj gear apparaten gekozen. We zetten ze op een rijtje en geven je daarbij nog eens 5% korting. Dat moet toch als muziek in de oren klinken lijkt ons zo.

1. Pioneer DDJ-SR

De DDJ-SR van Pioneer is gebaseerd op de techniek en functionaliteit van de DDJ-SX. Deze compactere én goedkopere variant is erg geschikt voor de mobiele dj die een controller wenst met veel functionaliteit en een robuuste constructie, maar wel met een gering formaat. Dankzij de AUX-input kan randapparatuur aangesloten worden. Het soepele jogwheel en de 8 pads per deck zijn de basis instrumenten van deze veelzijdige console.

2. Native Instruments Traktor Kontrol Z1

De Native Instruments Traktor Kontrol Z1 leent zich uitstekend voor intensief mixen via een computer of iPad. Hij werkt perfect met de traktor Dj-app of Traktor DJ-software. Zo heb je alle touwtjes in handen, want de hardwarematige opzet van de Kontrol Z1 biedt hands-on gemak. Voorzien van ingebouwde geluidskaart, dus een hoofdtelefoon en speakerset zijn hier perfect op aan te sluiten.

Native Instruments Troktor Kontrol Z1

3. Numark Mixtrack Pro II

De Numark Mixtrack Pro II is één van de meest populaire controllers in zijn segment. Dat is onder meer te danken aan zijn vrij forse jogwheels met led-verlichting, evenals de aanslaggevoelige pads die het triggeren van hotcues en samples mogelijk maakt. Nu ook verkrijgbaar met een wit jasje, maar uiteraard is de traditionele zwarte uitvoering ook nog beschikbaar.

Numark Mixtrack Pro II

4. Numark Orbit draadloze 2.4 GHz DJ controller

Een one-of-a-kind-dj-controller, die bedoeld is als aanvulling op je huidige setup. Deze Orbit kun je zelfs op de dansvloer gebruiken, want hij is voorzien van een ingebouwde accu en stuurt zijn signaal uit op een beveiligde 2.4 GHz frequentie. Met aanslaggevoelige pads en het jogwheel maken creatief mixen mogelijk. Met de meegeleverde software heb je elke knop in een handomdraai gekoppeld aan een functie in je software.

Numark Orbit draadloze 2.4 GHz DJ controller

5. AIAIAI TMA-1 Beatport Edition DJ hoofdtelefoon

Een strakke hoofdtelefoon én een 5-dollar-voucher voor Beatport scoren? Dan is de TMA-1 Beatport Edition de hoofdtelefoon die je zoekt. Zijn gifgroene accenten breken het traditionele zwarte design van de TMA-1 volledig op en zorgen voor een uniek uiterlijk. Dankzij het krulsnoer wordt meer bewegingsvrijheid in de Dj-booth gecreëerd.

AIAIAI TMA-1 Beatport Edition DJ hoofdtelefoon

De 5% korting krijg je op de door op Bax-Shop.nl de kortingcode BAXCLUBLIFE in te vullen bij cadeaubon bij het afrekenen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws