Een alles-in-één controller: Pioneer's DDJ-SZ

Peter Güldenpfennig | 23 januari 2014
gear


Het is weer tijd voor de NAMM, de jaarlijkse show in Anaheim, Californië, waar fabrikanten hun nieuwste gear showen. Uiteraard is ook Pioneer daar aanwezig en zij tonen een nieuwe controller, de DDJ-SZ.

DDJ-SX plus CDJ-2000NXS

Volgens Pioneer zelf is het een combinatie van het beste wat de DDJ-SX controller te bieden heeft met een set-up die doet denken aan de CDJ-2000 NXS. Hiermee maakt Pioneer het je makkelijk als je bekend bent met hun hardware en leveren ze tegelijkertijd iets nieuws.

Het is gemaakt voor gebruik met Serato DJ. Ben je van de old school en rock je nog vinyl, dan ben je vast blij om te horen dat de controller DVS-ready is en dus timecode-vinyl ondersteunt. Direct out-of-the-box, dus een extra geluidskaart is niet nodig.

Pioneer DDJ-SZ Serato controller

Functies

Andere noemenswaardige functies op de DDJ-SZ zijn de extra grote jogwheels voor de scratchers onder ons en twee interne geluidskaarten met bijbehorende usb-poorten. Dit laatste is met name handig voor transities tussen dj's of duo's met ieder een eigen laptop die gelijktijdig staan aangesloten op de controller.

Ben je creatief tijdens een set dan kun je losgaan op de performance pads. Deze zijn allemaal voorzien van gekleurde leds. Dankzij diverse kleurenopties en ondersteuning voor meerdere kleuren tegelijkertijd per pad kun je in één opslag de status per pad zien tijdens je performance. Een volledige lijst vind je op de officiële productpagina.

Alles-in-één

De DDJ-SZ geeft dj's eigenlijk alles wat je je als dj maar kunt wensen, of je nu conventioneel tracks wilt mixen, een vinyl-liefhebber bent of juist gaat voor een set mety maximale eigen inbreng door samples en eigen beats de m ix in te gooien. Afgezien van de twee interne geluidkaarten zien we weinig echt nieuwe functies, maar alle functies in één controller zoals de DDJ-SZ presenteert is wél nieuw.

Prijzig

De DDJ-SZ komt in maart op de markt en kost 1999,- euro. Dat is behoorlijk aan de prijs en maakt dat de controller zo'n beetje in de hoogste prijsklasse zit, maar daar krijg je dan ook wat voor. Check het zelf:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws