Akai Rhythm Wolf: bass synth en drummachine in één

Peter Güldenpfennig | 13 maart 2014
gear


Akai is goed bezig en lijkt precies te weten waar producers nu eigenlijk op zitten te wachten. Dat bleek afgelopen tijd wel. Naast enkele nieuwe performance controllers uit hun APC-lijn kondigde het bedrijf nog iets aan waar niemand op rekende: de Rhythm Wolf.

Het apparaat ziet er gaaf uit met een stijlvolle, retro-achtige behuizing. Vooral de stevige houten zijkanten springen in het oog. De knoppen zijn handig ingericht, iedereen die weleens met een drumcomputer heeft gewerkt kan ook met de Rhythm Wolf overweg.

De Rhythm Wolf is een bass synth en drummachine in één waarmee je meteen een idee voor de gehele ritmesectie in je tracks kunt vastleggen. Het apparaat bevat is namelijk vijfstemmig polyfoon en heeft een ingebouwde sequencer. Het is volgens Akai gericht op muzikanten die op zoek zijn naar een authentiek geluid van old school hiphop en elektronische muziek. Wij dachten meteen aan de X0X-lijn van Roland, maar moeten het natuurlijk eerst zelf nog horen.

Howl-button

Aan boord bevindt zich een 32-staps sequencer en 6 MPC-pads om de drumsounds en bass synth te selecteren. Elke voice is afzonderlijk te tunen zoals je mag verwachten van een apparaat van vandaag de dag, en iedere klank heeft ook een eigen output. Handig als je een bepaald geluid door een effect-chain wilt halen. Ook uniek: de zogenaamde 'Howl-button', een knop waarmee je in één keer het geluid overstuurt en de old school-sounds die oh zo populaire punch meegeeft die het in de huidige EDM goed doet.

Toch is ook de old school niet vergeten. De Rhythm Wolf is namelijk volledig analoog. Volledig, dus niet semi-analoog of virtueel analoog, écht analoog. Daarnaast ondersteunt het apparatat gate-triggers. Ben je een analoge purist en werk je volledig modulair, dan kun je de Rhythm Wolf dus gerust integreren in je setup. Vrees niet, ook midi en usb staan voor je paraat.

Zacht prijsje

Het mooiste is misschien nog wel de prijs. De Rhythm Wolf komt in de zomer van 2014 op de markt voor 199 dollar. We gaan uit van een directe vertaling naar euro's en 199 euro voor een dergelijk apparaat is echt niet veel. Verwacht geen wonderen, maar een heel degelijke drummachine en bass synth die stiekem in iedere setup thuishoort.

Prijs: $199,-
Info: www.akaipro.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws