Audiointerface voor mobiele producers: Resident Audio T4 Thunderbolt

Peter Güldenpfennig | 25 juni 2014
gear


De eerste multichannel-audiointerface ter wereld die geen externe voeding nodig heeft, zo noemt (en roemt) Resident Audio de T4 Thunderbolt. Het maakt gebruik van de Thunderbolt-port op je Mac en geeft je vier gecombineerde XLR/TRS/TS-inputs om instrumenten en line in-apparatuur op aan te sluiten. Dat is niet iets nieuws natuurlijk, maar het grote voordeel is dat je geen externe voeding nodig hebt. Met andere woorden: de interface stop je samen met je Macbook in je tas en je hebt een volledige mobiele studio bij je.

Resident Autdio T4

Verder vind je een zogenaamde Big Knob op de interface die dienstdoet als master volume, input mix control om live met pre-recorded audio te mixen en twee standen om de interface mee te gebruiken: stereo mix mode voor in de studio en multichannel mode voor live-gebruik.

Prijs: $499,99
Info: residentaudio.com

De voordelen van Thunderbolt

Veel producers hebben een Mac staan waarop je ook een Thunderbolt-poort vind. Het is daarom gek dat er tot nu toe maar weinig gebruik gemaakt wordt van de voordelen die deze snelle poort oplevert. Latency is minimaal, wat een voorwaarde is om überhaupt fatsoenlijk te kunnen produceren. De feiten over de snelheid van Thunderbolt op een rij:

  • Thunderbolt is twee keer zo snel als USB 3.0
  • Thunderbolt is tien keer zo snel als USB 2.0
  • Twaalf keer zo snel dan Firewire 800

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws