Review: Sensation - Welcome To The Pleasure Dome

Jooshua Franssen | 16 juli 2014
gear


Op 5 juli 2014 stonden weer rijen mensen in het wit gekleed om de Amsterdam Arena te betreden. Deze editie, met de titel Welcome to the Pleasuredome stond in het teken van de ultieme speeltuin voor volwassenen. De line-up voor de main area bestond uit Mr. White, Chuckie, Nicky Romero, Martin Garrix, Dimitir Vegas & Like Mike, Nervo, samen met MC Gee.

Heb je dit feest gemist? Geen zorgen. Het compilatie album 'Welcome to the Pleasuredome' is er voor de napret, om dat heerlijke Sensation-gevoel nogmaals te beleven.

Electronic Dance Music

Als je liefhebber bent van EDM en House, dan is dit het album voor jou. De compilatie bestaat uit zeer sterke tracks zoals 'Step Back' van Chocolate Puma ft. Kris Kiss, 'Tokyo By Night (Axwell Remix)' van Hook 'n Sling ft. Karin Park en 'We Back' van Jochen Miller en Dmitry Ko.

Gedurende het hele album is het thema duidelijk uitgezet en wordt hier ook stevig aan vastgehouden. Geen enkele track voelt misplaatst. Wie het album wilt beluisteren heeft meerdere opties. De compilatie komt met 39 losse tracks en twee continue mixen waarvan een door Mr. White himself.

De opbouw van de compilatie is prima en naarmate je vordert, des te harder de nummers worden. Na de eerste vijf nummers wordt je verwelkomd door Tchami met 'Shot Collar', opgevolgd door 'Higher' van Destructo en 'MYB (Tchami Remix)' van Oliver. Een heerlijke combi om achter elkaar te beluisteren.

Afwisseling

Er zit gelukkig wel een beetje afwisseling in de compilatie, niet alles is snoeiharde EDM of house. Zo ongeveer halverwege de eerste compilatie gaat het thema van EDM en house over naar latin house, wel met een EDM-tintje. Een goed voorbeeld is 'Latin Drumz' (Chocolate Funk Remix) van Robsher en de daarop volgende 'Unexpected Vibe' van Gerry Galago. Dit haalt je even uit de hardere stijlen zodat het album geen eentonige mengelmoes wordt van EDM-bangers en non-stop hits waardoor je na vier of vijf nummers geen zin meer hebt om het album verder te luisteren. Uiteindelijk keert het album wel weer terug naar de stevigere EDM-stijl waarmee het ook begint.

In tegenstelling tot de eerste compilatie brandt de tweede compilatie meteen los. 'WTF!?' van Zomboy zet de toon voor de rest van de tweede compilatie. Dit is een compilatie voor de echte liefhebber die graag wat meer tempo, drops en harde tracks wilt. Je kunt alle tracks opnoemen die op de tweede compilatie staan, stuk voor stuk zijn ze precies goed binnen het genre en passen ze perfect op de compilatie. Tracks als 'Flashing Lights' van Laidback Luke ft. D.O.D, 'Funky Beats' (Original Mix) van Gazzo en 'Arms Around Me' van Hardrock Sofa ft. Skidka sluiten de compilatie lekker stevig en hard af.

Tracklist

CD 1

01. Go Freek - We Can Ride (Dom Dolla Remix)
02. Fred Pellichero, Chris Garcia - Sumerset (Canard Remix)
03. Dksf - Alright
04. Chris Lake ft Jareth - Helium (Umek & Mike Vale Remix)
05. Basement Jaxx - Never Say Never (Mark Knight Remix)
06. Funkemotion - Awakening
07. Tchami - Shot Caller
08. Destructo - Higher
09. Oliver - MYB (Tchami Remix)
10. Chocolate Puma ft Kris Kiss - Step Back
11. Double Pleasure - All The Time
12. Robsher - Latin Drumz (Chocolate Funk Remix)
13. Silvio Luz & Unleaded - Voices
14. Gerry Galago - Unexpected Vibe
15. Pascal Moreno & Tyron Kemble & Maroy - Somaya
16. Bryan Dalton - Welcome To My Club (Maroy's Alegria Remix)
17. Roul & Doors - Follow the Sound
18. Mitch De Klein ft Gina Turner - Krew
19. Lunde Bros - Jump

CD 2

01. Zomboy - Wtf?
02. John Christian - Next Level (Nicky Romero Edit)
03. Jochen Miller & Dmitri KO - We Back
04. Stadiumx & Taylr Renee - Howl At The Moon
05. Bass Kleph - Let It Rip
06. Yves V ft Chuckie - Oldschool Sound
07. Hook N Sling ft Karin Park - Tokyo By Night
08. Starkillers - Bang Ya Head
09. Phunky Delight - Loud
10. Jewelz & Sparks - Dope
11. Wolfpack & Bobby Puma - Jump
12. Third Party - Everyday Of My Life
13. Laidback Luke & D.O.D - Flashing Lights
14. CID & Mednas - iLL Behavior
15. Kim Fai - Dilemma
16. Swanky Tunes ft C. Todd Nielsen - Fire In Our Hearts
17. Gazzo - Funky Beats
18. Dyro - Sounds Like
19. John Dish & Ale Mora - Flamme
20. Hard Rock Sofa & Skidka - Arms Around Me

Conclusie

Welcome to the PleasuredomeWelcome To The Pleasuredome is een heerlijk album om naar te luisteren als je liefhebber bent van EDM en House. Als je bij Sensation bent geweest is de album een mooie herinnering aan een geweldig feest. Ook als je een goed album zoekt om je weekend mee te beginnen of even heerlijk uit je dak te gaan op stevige tracks, is het zeker een aanrader.

Titel: Welcome to the Pleasuredome
Label: Be Yourself Music
Release: 4 juli 2014

Verkrijgbaar via iTunes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws