Zo geniet jij langer van je smartphone

Steven Wiertz | 18 juli 2014
gear


Op een lange festivaldag of zelfs een meerdaags festival maak je natuurlijk graag foto's, maak je wat filmpjes en WhatsApp je je vrienden waar je ze kunt vinden en hoe vet het festival wel niet is. Een absolute tegenvaller is dan een lege batterij met nog een hele poos te gaan voordat je hem weer kunt opladen. Wij geven je wat tips waardoor jij nog langer kunt genieten van jouw smartphone!

Instellingen

Veel apps willen (ook op de achtergrond) actueel blijven en slurpen zo behoorlijk wat van je batterij weg. Zorg dat je deze stappen dan ook vooraf aan je festivaldag uitvoert:

 • Schakel de achtergrondsynchronisatie van apps uit. Een grote hoeveelheid (of allemaal) heb je niet nodig gedurende de dag. Vuistregel is; hoe minder hoe beter.
  Op iOS: Open Instellingen, Algemeen en dan Achtergrond App Refresh. Daar kun je per applicatie kiezen of je ze wil uitschakelen. Je kunt ook de volledige synchronisatie uitzetten door op het bovenste schuifregelaartje te drukken.
  Op Android: Open Instellingen, dan Accounts en vervolgens Synchroniseren. Ook hier kun je de automatische synchronisatie volledig uitzetten of het per applicatie instellen.
 • Sluit alle Apps die je niet gebruikt.
 • Schakel WiFi en GPS uit. WiFi probeert constant om verbindingen in je omgeving te vinden en er verbinding mee te maken. Ook GPS gebruikt erg veel van je batterij.
 • Mocht je toestel deze functie hebben, schakel dan vanaf het begin van de dag de energiebesparing van je telefoon in. Deze doet al veel van de bovenstaande zaken vanzelf.

Gadgets

Smartphone festivalOndanks de bovenstaande tips kan het best zo zijn dat jouw telefoon gewoon snel leeg gaat door bijvoorbeeld een batterij die al lang in gebruik is. Hiervoor zijn een aantal oplossingen op de markt zodat jij jouw telefoon weer een kickstart kan geven.

 • Een reservebatterij: Bij veel toestellen kun je gewoon de achterkant losmaken en dan de batterij vervangen. Meestal zijn de batterijen voor je telefoon niet zo heel duur. Let er wel goed op dat je de juiste batterij koopt, en niet een voor een ander merk/model telefoon. Tip: hoe meer ‘mAh’ een batterij heeft, hoe langer hij meegaat. Let hier dus op bij het aanschaffen van een reservebatterij.
 • Mobiele oplader: Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten maar ze doen allemaal het zelfde, je telefoon opladen zonder dat je een stopcontact in de buurt hebt. Ook hierbij geldt dat het aantal mAh de capaciteit bepaald.
 • Veel (meerdaagse) festivals hebben oplaadpunten. Hier kun je je toestel en je mobiele lader opladen.

Als jij bovenstaande tips aanhoudt dan zul je veel langer van je telefoon kunnen genieten. Uiteraard is het ook een idee om die smartphone in je zak te houden en lekker te dansen, daar ga je toch voor?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws