Nieuwe Korg Electribes aangekondigd

Peter Güldenpfennig | 9 september 2014
gear


Eind jaren '90 kwam Korg op de proppen met de Electribe-serie; drumcomputers en samplers die goedkoop waren, goed klonken en gemakkelijk te bedienen zijn. Op een iOS-app na hoorden we eigenlijk maar weinig meer van de serie, tot teleurstelling van producers en dj's wereldwijd. Vreemd ook, want de Electribe-serie past prima bij de dj die ook controllers in zijn set-up integreert. Dat moet Korg ook gedacht hebben: ze blazen de serie nieuw leven in met twee nieuwe Electribes: de Electribe, en de Electribe Sampler.

Ableton

We vallen maar meteen met de deur in huis: het grootste nieuws rondom de nieuwe Electribes is de integratie met Ableton. Tijdens een live-set kun je snel patterns en parts maken die je vervolgens in je studio kunt importeren in je Ableton-project en je terugvindt als scenes en clips. Gaaf, want dat nodigt uit tot creatief jammen on-stage terwijl je tegelijkertijd ideeën vastlegt voor toekomstige tracks. De 16 pads nodigen sowieso uit tot live-opnames, hoewel er ook gewoon een step-sequencer inzit. Sequences worden ook opgenomen in opnames als je dat wilt, waarmee de Electribe geschikt is voor het vastleggen van ideeën en toevallig goed klinkende sequences.

Synth

ElectribeBeide Electribes hebben een synth aan boord. Verwacht geen wonderen, het blijft toch vooral de presets voorzien van effecten. Het zijn echter Electribes, daarvan kun je geen full-blown synthese verwachten. Voor snelle edits on-stage zijn ze echter perfect. En ja, het geeft ook je dj-set wat meer flair als je tracks live aanvult met een Electribe.

Sampler

ElectribeDe Electribe Sampler is in feite hetzelfde als de Electribe maar moet het doen zonder PCM presets. Wel krijg je hiervoor preset-samples in de plaats met een totale ruimte voor 999 samples en 270 seconde sampletijd, mono. Helemaal niet verkeerd! Samples sla je op via een sd-kaart en er is een mini-jackaansluiting om te samplen.

Aansluitingen

De mobiliteit is altijd al een pluspunt geweest van Electribes en dat is met de nieuwe Electribes niet anders. Gebruik een adapter of gewoon 6 AA-batterijen en je bent good to go. In je studio kun je de Electribes naar wens aansluiten via midi en usb. Verder is er een sync-aansluiting voor de Volca-serie van Korg, de mono tribe en de MS-20.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is de prijs en beschikbaarheid nog niet bekend. We hopen in ieder geval op een snelle lancering, want dit zijn echte must-haves!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws