Een plaat voor eclectische muziekliefhebbers: Playground Zer0 - Poison

Peter Güldenpfennig | 9 september 2014
gear


Onverwacht viel er een cd op de mat bij Clublife HQ. Geen probleem, dat gebeurt wel vaker. Sowieso luisteren we alles wat binnenkomt. Veel werk kennen we allemaal. We hebben hier mensen die koortsachtig 24 uur per dag het net afstruinen en met hun kop in stoffige platenbakken hangen wanneer ze kunnen, om maar op de hoogte te blijven van wat er zoal speelt op muziekgebied. Dus ja, we stonden er van te kijken dat een plaat ons nog zo kon verrassen zoals Poison van Playground Zer0 dat doet.

Playground Zer0 is een trio bestaande uit Joeri Jager, Robin Veldman en Jasper Lieuwma. Op Poison werken ze samen met onder meer Kypski en Caro Emerald. Eerder al maakten zij een remix voor die laatste, maar bijvoorbeeld ook een hele vette remix voor Typhoon.  Zelf zijn ze ook meermaals geremixt, waaronder door het eveneens Haagse Ducked Ape.

Playground Zer0 gets around dus, waardoor het een beetje vreemd is dat ze ons niet eerder zijn opgevallen. Ja, we hangen onze hoofd in schaamte. Te lang stilstaan bij deze fout heeft geen zin, daarvoor heeft het trio teveel vette tracks om naar te luisteren. Op het album horen we invloeden van pop, jazz, breakbeats, reggae, hiphop, dancehall, soul, dub, en dat liefst in diverse combinaties in één nummer en praktisch steeds voorzien van vette scratches op de juiste plekken. Wel eclectisch en juist niet geforceerd dus. Soms doet de plaat denken aan Shallow & Profound van Yonderboi, maar vaker is het net iets te eigenzinnig om te classificeren.

Die eigenzinnigheid zorgt er niet voor dat het een onhoorbare mengelmoes is, eerder dat de plaat z'n pijlen (onbewust?) richt op een groot publiek. Dat publiek verdient de band ook. Voor een succes op festivals komt het album helaas iets te laat. Laten we hopen dat het een langzame groeier is en dat we Playground Zer0 komende zomer volop mogen zien op alle festivals!

Tracklist

 1. 'The Magnificent'
 2. 'Hate Myself'
 3. 'Drop Down'
 4. 'Full Moon'
 5. 'Easy Money'
 6. 'Ganja Disciple'
 7. 'Since I Saw You'
 8. 'Electric Lemonade'
 9. 'Poison'
 10. 'Kill All The Basslines'
 11. 'Lord Jahstein The Bathsalt Man'
 12. 'Sean'
 13. 'Bonjour'

Conclusie

Playground Zer0Poison van Playground Zer0 komt 19 september uit, maar kun je nu al bestellen op de officiële website van de band. Wat ons betreft is het album echt een aanrader. Zelfs als niet elke track je ligt, vind je ongetwijfeld iets op Poison wat je zeker weten wel bevalt. Sowieso zit iedere track goed in elkaar zonder dat het een brei van genres wordt. Het moet gek lopen als het trio niet een mainstay wordt op elk festival in de zomer van 2015. Hou je ook maar een beetje van muziek? Scoren die plaat!

Connect met Playground Zer0

Bezoek: playgroundzer0.com
Like: facebook.com/OfficialPlaygroundZer0
Luister: soundcloud.com/playgroundzer0
Volg: @PlaygroundZer0

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws