De vijf beste free downloads van de week

Eveline Meijer | 11 september 2014
gear


Het lijkt wel alsof allerlei artiesten om een tafel zaten en besloten om tegelijkertijd nummers weg te geven. De afgelopen dagen zijn er heel veel gratis downloads langsgekomen, maar welke zijn nou het luisteren waard? Dit zijn volgens ons de vijf beste free downloads van de week.

Odd Mob - 'Is It A Banger?'

Het begin van deze track heeft wat weg van de disco uit de jaren '70. Met deze funky beats zou je bijna denken dat je een afro op je hoofd hebt en een glitterbroek aan hebt. Dat duurt echter niet lang, de plaat wordt vrij snel keihard. Het is een heerlijke track voor in de club. Het overgrote deel van dit nummer laat de disco achterwege en gaat naar eind jaren '90. Helaas zit er niet veel afwisseling in de plaat, maar dat blijkt ook niet nodig: deze track houdt je wel bij de les.

T-Mass & Patrick Reza - 'Faith'

Deze plaat is net even anders dan wat je gewend bent. Ook al begint hij wat zweverig, de producers weten duidelijk wat knallen is en schakelen dan ook snel om. De drop is hard, de beats zijn hard en ook aan hoge tonen is geen gebrek. Deze twee melodische dubstepproducers weten wat ze doen en wij kunnen er alleen maar van genieten!

Download hem gratis!

Dope Tendencies - Free Brain Friday Vol.2

Een gratis nummer? Nee, dit duo geeft een hele EP weg! Wat voornamelijk opvalt: de producers weten de originele stijl van de tracks goed aan te houden. Zo heeft 'Machucando' een heerlijke latin vibe, maar trekt 'Get Rich' meer richting rap. Deze twee platen missen overigens wel wat originaliteit: de beats van de remixen lijken verdacht veel op elkaar.

De remix van 'Nobody Else' weet zich gelukkig wel goed te onderscheiden. Deze track is een stuk vrolijker dan de vorige twee en gaat zelfs nog even richting dubstep. Precies de afwisseling die we zochten. Ook 'Bad Ass' is een remix waar je echt van kunt genieten: het nummer knalt meteen door je speakers. 'Bad Ass' is echt Bad Ass!

'Murder Dem' is de enige originele plaat op deze EP en het is ook nog eens heel goed. Het nummer heeft een heerlijke aanloop naar de drop en je staat vanaf de eerste seconde al klaar om los te gaan. Dit is misschien de enige track die geen remix is, maar wel één van de beste nummers op Free Brain Friday Vol.2. Voornamelijk het gebruik van andere drums valt erg op, het geeft een beetje een Afrikaans gevoel.


Paramore - 'Ain't It Fun' (Kasum remix)

Kasum is bekend van zijn alternatieve rock dubstep remixen. Dit nummer van Paramore is echter geen rock, maar indie. Zet Kasum daarbij en wat krijg je? Een heerlijke indie-trap remix! De prachtige stem van de zangeres knalt meteen door je speakers en vrij snel komt daar een fijne beat onder. Kasum weet overduidelijk hoe hij gebruik moet maken van hoge tonen: ze sluiten perfect aan bij de stem van Paramore. Dit nummer nodigt je uit om te dansen en we zouden het dan ook niet erg vinden om hem tijdens een avondje uit te horen.

Download de track gratis!

Pretty Pink Feat. Ian Late - 'Hey Girl' (Pretty Pink Mix)

De vocals en de beats op deze plaat vormen een geweldige combinatie. De genres deep house en nu-disco worden ook goed gecombineerd in deze track en vormen samen de perfecte zondagochtendplaat. Ben je het hele weekend uitgeweest? Dan wil je hiermee nagenieten! Je moet wel een goede subwoofer hebben, want deze bas is diep. Toch is het nummer lekker upbeat en gewoon heel fijn.

Download de track!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws