Review: Party Animals- Greatest Hits & Underground Anthems

Joni Hendrix | 2 oktober 2014
gear


Na tien jaar komen de Party Animals weer met een nieuwe cd. Op de Greatest Hits & Underground Anthems vind je veel klassiekers van deze Nederlandse gabbergroep, maar er staan ook een aantal nieuwe nummers op die zeker het beluisteren waard zijn.

Perfecte momentdownload

In de jaren ’90 scoorden de Party Animals, bestaande uit vier jongens, de ene hit na de andere met hun happy hardcore muziek. ‘Have You Ever Been Mellow’, ‘Aquarius’ en ‘Hava Naquila’ zijn enkele bekende hits van de gabbergroep. Nu, 19 jaar later, wordt hun muziek nog volop gedraaid. Een nieuwe groep Happy Hardcore fans lijkt te zijn opgestaan en de aandacht voor muziek uit de ‘90’s is op dit moment enorm. Daarom ook niet heel onlogisch dat producers Flamman & Abraxas ervoor kozen om een nieuw album uit te brengen. Ze hebben rustig gewacht tot het perfecte moment, slim hoor!

Wachten waard

Natuurlijk mogen de klassiekers op de dubbel cd niet ontbreken. Deze klassiekers, die op CD1 staan, maken het album tot een verzamelitem en een tof tijdsdocument voor liefhebbers en fans. Maar geen nieuwe cd zonder nieuwe nummers! Producers Flamman & Abraxas doen er goed aan om ook een aantal nieuwe nummers, zoals ‘This Moment’ en ‘Party Hard’ toe te voegen. Voor de fans is dit genieten hoor, want de nieuwe hak-nummers zijn erg tof. Het gevoel van de Party Animals, zoals we ze uit de jaren ’90 kennen, komt perfect naar voren. Dit was het wachten meer dan waard.

Party Animals

Ook staan er nog een aantal onbekendere nummers op, zoals ‘Wazzup’ en ‘Bad Boys’. Deze nummers brachten producers Flamman & Abraxas in eigen beheer uit. Daarom zullen ze voor velen nog onbekend zijn. Dit zorgt ervoor dat er op het album toch wel veel nummers staan die nieuw in de oren klinken.

Rauw randje

Op CD2 staan de Underground Anthems. Deze remixen zijn een stuk harder en wat minder ‘happy’ dan de muziek op de eerste cd. Het neigt eerder naar de hardcore, je moet er echt van houden. Als je de happy hardcore van de Party Animals helemaal geweldig vindt, is de kans iets kleiner dat je fan wordt van deze nummers met een rauwer randje. Maar je moet het eens luisteren, wie weet is dit wel een kant van de Party Animals die je vaker wilt horen.

Conclusie

Voor de fans en liefhebbers van de Party Animals is deze dubbel cd zeker een musthave. Deze mag dan ook niet ontbreken in je collectie. Het is een leuk verzamelalbum met de bekende hits, nieuwe singles en remixen. Een goede afwisseling waar iedereen mee uit de voeten kan. Toch zijn de remixen op de tweede cd even wennen, maar het is een kwestie van smaak of dit in jouw straatje ligt of niet. Met deze cd kunnen we wel weer een aantal jaartjes vooruit.

Wil je de cd graag hebben? Je kunt 'm onder meer hier kopen.

Lees hier een uitgebreid interview met producers Flamman & Abraxas.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws