Aly & Fila – The Other Shore

Peter Güldenpfennig | 10 oktober 2014
gear


In trance zijn er enkele vaste namen waar je op kunt bouwen. Armin van Buuren natuurlijk, maar ook Aly & Fila zijn al jarenlang een vaste waarde in het genre. Met The Other Shore is het Egyptische duo al toe aan hun derde studio-album.

Net als eigenlijk al hun releases is ook dit album een rotsvaste tranceplaat. Veel verrassingen kom je dan ook niet tegen. Opener 'In My Mind' vormt de perfecte introductie voor een langspeler met trance. Geen beats, maar een melancholisch en Arabisch aandoende track voorzien van vocalen. Eigenlijk de perfecte intro voor een plaat met uplifting trance, wat dan ook snel volgt met 'White Wave', een plaat die we simpelweg nog veel hopen te horen op trancefeesten in grote zalen.

Sowieso heeft de plaat veel van dit soort knallers, met 'For All Time' als onze grote favoriet, hoewel ook 'Eye 2 Eye' een track is die je graag op repeat zet.

Naast dergelijke knallers is er ook ruimte voor wat rust, met 'Never Let Me Go' en 'The Other Shore'. Wel zo prettig, want je kunt niet constant met volle kracht een plaat vullen. Daarbij komt het ook de veelzijdigheid van het album ten goede.
Hier helpen de vocalisten ook bij. Aly & Fila hebben een neus voor goede vocalisten en dit album zit er dus ook vol mee. Vooral Aruna kan er wat van op het eerder genoemde 'The Other Shore', maar ook Roxanne Emery op 'Shine' horen we graag. Overigens laat 'Shine' horen dat Aly & Fila niet bang zijn om uit het kader van trance te stappen met wat breder georiënteerde elektronische muziek.

Tracklist

 1. 'In My Mind' (feat. Karim Youssef & May Hassan)
 2. 'White Wave'v
 3. 'Nubia'
 4. 'Universelab'
 5. 'Never Let Me Go' (feat. Seri)
 6. 'For All Time'
 7. 'Altitude Compensation'
 8. 'Along the Edge'
 9. 'Eye 2 Eye' [Fsoe 350 Anthem] [feat. Sylvia Tosun]
 10. 'The Other Shore'
 11. 'Underwater'
 12. 'Running' (feat. Sue McLaren)
 13. 'Full Throttle'
 14. 'Is It Love?' (feat. Ever Burn)
 15. 'Shine' (feat. Roxanne Emery)

Conclusie

Aly & Fila - The Other ShoreThe Other Shore is voor de leek misschien niet de meest verheffende plaat, maar dat is dan ook waarom het een leek is. Liefhebbers van trance of mensen die verder kijken dan hun neus lang is weten dat op dit album genoeg te halen valt. Aly & Fila laten met The Other Shore horen waarom zij terecht populair zijn. Het album is dan ook een mooie aanwinst voor hun discografie en jouw platenkast.

Artiest: Aly & Fila
Label: Future Sound of Egypt
Release: 3 oktober 2014

Download het album op iTunes hier, of bestel 'em in de webshop van Armada hier.

Connect met Aly & Fila

Bezoek: alyandfila.com
Like: facebook.com/alyandfila
Volg: @alyandfila
Luister: soundcloud.com/alyandfila

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws