Native Instruments kondigt Traktor Kontrol S8 aan

Peter Güldenpfennig | 14 oktober 2014
gear


We wisten wel dat 'ie kwam, alleen wanneer was de vraag. 30 oktober, dat is de datum dat je aan de slag kunt met de nieuwe Traktor Kontroller S8 controller van Native Instruments.

Touch-and-see

Wat logische workflow betreft stond Native altijd al ergens vooraan in de rangen van dj-controllers, en dat is met de S8 niet anders. Twee high-res displays en aanraakgevoelige knoppen werken in tandem met elkaar. Raak een knop aan en een corresponderend panel op de displays verschijnt. Duidelijk is dat Native hier aandacht aan heeft besteed. Gebruik de browse-knop, en een panel om door je tracks te browsen verschijnt. Klinkt logisch, maar wat interfaces betreft maken fabrikanten het ons nogal eens moeilijk. Native Instruments belooft in ieder geval een logische workflow.

Editen on the fly

Via de Remix Deck View heb je toegang tot je library aan samples en loops, die je activeert via de kleurgecodeerde pads, acht per deck. Tijdens je set kun je loops vangen en deze meteen inzetten en aanpassen met de aanraakgevoelige strips op beide decks. Denk hierbij aan het pitchen of scratchen van een loop.

Flexibel inzetbaar

Zoals we gewend zijn van Traktor is ook de S8 flexibel inzetbaar. Hoe je set-up er ook uitziet, het moet raar lopen wil je niet uit de voeten kunnen met de S8. Je hebt vier analoge RCA-inputs tot je beschikking, die geschikt zijn voor microfoons, CDJ's en turntables. Ook MIDI-aansluitingen zijn aanwezig voor externe apparatuur. Mocht je liever een veilig totaalpakket kiezen om aan de slag te kunnen, dan is de S8 gecombineerd met Traktor Scratch Pro 2 natuurlijk een voor de hand liggende setup.

Traktor Kontrol S8

Verkrijgbaarheid

De Traktor Kontrol S8 is verkrijgbaar voor 1199,- euro. Hij is al voor te bestellen in de webshop van Native Instruments, maar je kunt op 30 oktober ook naar je lokale dealer hobbelen om 'em te scoren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws