Review: Wrong Plane - 'Coming Home'

Eveline Meijer | 20 oktober 2014
gear


De Nederlandse dj-groep 'Wrong Plane' heeft een grote hit in de Britse Dance Charts. De Rotterdammers staan met hun plaat 'Coming Home' op nummer zes in de lijst. Hiermee staan ze met artiesten zoals Calvin Harris, Taylor Swift en David Guetta in de top tien.

Mooie balans tussen oud en nieuw

'Coming Home' is origineel van Peter Schilling uit 1983. De officiële naam van de plaat was 'Major Tom' en het was een echte wereldhit. Dat de vernieuwde versie van Wrong Plane het zo goed doet in Groot-Brittannië is geen verrassing.

Hoewel er zeker nog elementen in zitten van het origineel, is het een wel een nieuwe track geworden. De plaat is vrolijk, lekker dansbaar en je kunt er nog steeds bij meezingen. Het tempo ligt niet heel hoog, dus een avond hierop dansen is misschien niet het beste idee, maar als opwarmer is dit zeker een lekkere plaat. Er zit lekker veel afwisseling in en de oude en nieuwe invloeden zitten elkaar niet in de weg. Kortom: gewoon een lekkere track!

Wrong Plane

Wrong Plane bestaat uit Alan Frijns, Jessy Winters en Tezija Zararic. In 2012 besloten ze dat het tijd was voor wat vernieuwing binnen de edm en brachten vlak daarna hun single 'Primera Linea' uit. De Duitse DJ Dean pikte de plaat op en zette hem op zijn compilatie Tunnel Trance Force. Wrong Plane maakte daarna nog de tracks 'Raumschiff' en 'Liebe'.

'Coming Home' is beschikbaar via Beatport.

Connect met Wrong Plane

Bezoek: wrongplane.com
Like: facebook.com/wrongplane
Volg: @WrongPlane
Luister: soundcloud.com/wrongplane

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws