Pioneer kondigt XDJ-1000 aan

Peter Güldenpfennig | 13 november 2014
gear


Voor digitale dj's die op zoek zijn naar een mooie middenklasser van Pioneer, kondigt het bedrijf een USB- en Rekordbox-only mediaspeler aan, de XDJ-1000. Geen CD-speler dus, maar volledig digitaal.Volgens Pioneer zelf vormt het 'de perfecte springplank van de slaapkamer naar de booth'.

Nieuwe features

Een van de opvallendste features is het 7-inch full color touchscreen LCD, met on-screen qwerty-toetsenbord om browsen en zoeken te vergemakkelijken. Het touch screen gebruik je voor de meeste Performance features zoals de Hot Cue/Loops, Quantized Beat Jump en Quantized Loop Move. Die laatste twee zijn nieuwe features. Met Quantized Beat Jump kun je één, twee of vier beats vooruit of achteruit springen in een track. Quantized Loop Move doet hetzelfde, maar dan binnen een loop.

Connectiviteit

De XDJ-1000 is compatible met Kuvo, het sociale netwerk voor dj's van Pioneer. Ook voor gebruik als midi-controller is het apparaat geschikt.

Gebruiksgemak

Pioneer heeft er alles aan gedaan om het gebruiksgemak te verhogen. We noemden al het 7-inch touchscreen met qwerty-toetsenbord bijvoorbeeld. In combinatie met de Rekordbox-software vergroot je de gebruiksvriendelijk nog eens behoorlijk. Heb je je library laten scannen door Rekordbox, dan kun je keypoints aangeven in je tracks vanwaar Rekordbox moet aftellen. Inzoomen op waveforms kan tot 5x, wat het aangeven van cue's in een track wel zo vergemakkelijkt. Ook handig zijn de kleuren die je je playlists mee kan geven. Dezelfde kleur brandt rondom de usb-poort dus weet je precies welke usb je gebruikt.

Pioneer XDJ-1000

Verkrijgbaarheid

De XDJ-1000 wordt eind november verwacht tegen een prijs van 999,- euro, inclusief btw. De Rekordbox-software krijg je er gratis bij. De Rekordbox-app is verkrijgbaar voor iOS en Android. Check voor meer informatie de officiële productpagina van Pioneer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws