Gear up: kleed je studio aan met deze monitorspeakers

Peter Güldenpfennig | 9 december 2014
gear


Lig je in de markt voor nieuwe monitorspeakers, maar je weet niet welke speakers in jouw situatie geschikt zijn? Geen probleem, we hebben vijf speakers voor je op een rij gezet om je studio aan te kleden en te voorzien van het juiste geluid.


Avantone Pro Active Mixcubes referentiemonitor

AvantoneDeze high-res full-range referentiemonitoren zijn geschikt om zowel in studio’s als op locatie gebruikt te worden. Zo zijn de MixCubes ook ontworpen, want dankzij het mobiele design zijn ze makkelijk mee te nemen en door de kleine afmetingen ook plaatsbaar in elke studio. Ondanks het kleine uiterlijk bieden de MixCubes een full-range set aan referentie tijdens het mixen, wat betekent dat zowel hoge, midden en ook lage frequenties goed tot hun recht komen. Zo maak je uiteindelijk een mix die op elk systeem goed tot z’n recht komt, of dit nu een uitgebreid hifi-systeem is of een beperkter systeem, zoals iPods en smartphones.

Prijs bij Bax-shop.nl: €498,- (set van 2)
Klik voor meer info.

KRK RP5 G3 actieve studiomonitor

KRKDe RP5 G3 is de kleinste variant van de RP-serie. Aan de afwerking is extra aandacht besteed, waardoor schroeven niet zichtbaar zijn en je dus een goed uitziende monitor in je studio hebt staan. Maar monitoren koop je natuurlijk niet alleen voor de looks. Bij KRK zit het geluid ook goed, het merk is niet voor niets gemeengoed in studio’s over de hele wereld. Deze derde generatie biedt hoogwaardige studioprestaties ondanks een relatief kleine woofer van 5 inch. Hoog en laag kun je afzonderlijk afstellen met de aanwezige knoppen. De monitor heeft een bi-amp versterker aan boord die de tweeter en woofer afzonderlijk aanstuurt gericht op near field-gebruik en dus uitstekend geschikt is voor kleine tot middelgrote studio’s. Wat aansluitingen betreft heb je RCA-, XLR- of jack-poorten tot je beschikking.

Prijs bij Bax-shop.nl: €149,- (per stuk)
Klik voor meer info.

Hercules XPS 2.0 80 DJ-monitorset

HerculesVoor accurate geluidsweergave ben je bij deze monitorset van Hercules aan het juiste adres. Beide satellieten hebben een silk dome tweeter die ervoor zorgt dat hoge tonen perfect gereproduceerd worden zoals jij ze bedoeld hebt. De woofers zijn dan weer voorzien van Kevlar-membraan, voor mooie onvervormde lage tonen, waarbij het dubbele basreflex-systeem zorg draagt voor krachtige bassen en een gelijkmatige verdeling van de lage frequenties.

Prijs bij Bax-shop.nl: €125,- (set van 2)
Klik voor meer info.

Yamaha HS8 actieve studiomonitor

YamahaZowel voor kleine studio’s als de middelgrote en zelfs grote studio’s kun je uit de voeten met de Yamaha HS8 actieve studiomonitor. Deze strak vormgegeven monitor zorgt voor een vol geluid, zonder dat frequenties zich teveel aandienen. Met andere woorden, de klank blijft neutraal zonder dat de monitor aan kracht inboet. Ook op hogere volumes treedt geen vervorming op. Hiermee is de Yamaha HS8 multi-inzetbaar en staat ‘ie garant voor een prima accurate geluidsweergave, waar je ‘m ook gebruikt!

Prijs bij Bax-shop.nl: €275,- (per stuk)
Klik voor meer info.

Pioneer S-DJ80X actieve studiomonitor

PioneerGericht op dance dj’s en producers, maar eigenlijk geschikt voor elke muziekliefhebber, levert Pioneer de S-DJ80X actieve studiomonitor af. Kraakhelder hoog tot zwaar stuwend laag. De monitor heeft een 8 inch grote woofer gemaakt van aramid fibre en wordt ondersteund door een baspoort aan de voorzijde. Het resultaat is de nodige punch in de lage tonen. Maak je geen zorgen, ook hogere tonen worden door de 8 inch silk dome tweeter kristalhelder weergegeven. Woofer en tweeter worden via bi-amping apart aangestuurd en zitten elkaar dus niet in de weg.

Prijs bij Bax-shop.nl: €199,- (per stuk)
Klik voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws