Je eigen muziek op vinyl met de DRC

Peter Güldenpfennig | 11 december 2014
gear


Niemand kan ontkennen dat vinyl weer terug is van eigenlijk nooit weggeweest. Ze verkopen het zwarte goud tegenwoordig zelfs bij de Mediamarkt. Ook gear-fabrikanten springen op deze hernieuwde interesse, zoals Pioneer.

Echter, ben je een dj of producer en wil je eigen materiaal op vinyl laten persen is dat een moeizame en kostbare taak. Je hebt te maken met een minimum afname bij de perserij, juiste mastering van je tracks, bijbehorend drukwerk en de uiteindelijk distributie. Kortom, het is een hassle. Dus hoe mooi zou het zijn als je gewoon vanuit je studio een mooi zwart plakkaat kan maken met hierop je eigen track of mix? Met de Desktop Record Cutter (DRC) is dit binnenkort mogelijk.

Op Kickstarter is er door Machina.pro een campagne gestart om de DRC in productie te krijgen, een vinyl cutter die je gemakkelijk in huis, tuin of studio installeert. Hoewel het ingewikkeld klinkt en het er net zo moeilijk uitziet, belooft Machina.pro dat je er met een paar drukken op de knop bent. Ook zal Machina.pro zogenaamde blanks, oftewel leeg vinyl, verkopen waarop je je track kunt zetten, hoewel je in principe overal blanks kunt aanschaffen die je kunt gebruiken.

Voor 6750 AUD, omgerekend ruim 4500 euro, schaf je je eigen DRC aan die je rond mei 2015 in huis hebt. Blanks kosten je rond de drie euro. Veel geld voor een eigen one-off? Wellicht, maar naar een officiële perserij gaan is nog altijd kostbaarder. En hoe ver is het om uiteindelijk een eigen collectie vinyl te hebben met hierop eigen tracks en mixes?

Check voor meer info de Kickstarter-pagina of de officiële webpagina.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws