MDR-1R, hoge resolutie headphones van Sony

Peter Güldenpfennig | 23 december 2014
gear


Sony zet hoog in op high-res audio. Muziekliefhebbers hebben hier veel aan, maar als dj en producer kun je ook prima uit de voeten met de nieuwe High-Res-producten van Sony. Met name de headphones zijn interessant. We bekeken de MDR-1R headphones nader.

Door een nauwe samenwerking met artiesten geeft de MDR-1R audio zo weer 'als het bedoeld is'. Daarmee doen ze prima dienst als headphones voor producties onderweg. De 40 mm drivers in de headphones hebben grote ventilatieopeningen, wat zorgt voor een snelle basrespons. Dat betekent dat je verzekerd bent van een stevige kick in de bas, iets wat nogal eens wegvalt bij headphonegebruik. Voor hoge tonen ben je aangewezen op het aanwezige liquid crystal polymeer film-diafragma van 40 mm. Hierdoor worden midden- en hoge tonen helder en accuraat weergegeven, zonder dat ze body verliezen.

Maak je lange studio-uren dan is dat geen probleem, want de bouw is licht (maar stevig!) en dus ligt het gewicht ook lekker laag. De schelpen zijn voorzien van prettig zittende oorkussens die zowel goed afsluiten als druk verminderen. Die track maak je dus in no time af.

Prijs: €299,-
Info: sony.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws