Vestax krijgt mogelijk doorstart

Jooshua Franssen | 13 januari 2015
gear


Het Japanse Vestax was lang een speler in de markt voor dj gear en apparatuur. Zo maakte Vestax onder andere draaitafels, mixers, controllers, interfaces en bijna alles wat je maar kunt bedenken aan producten en accessoires. Wie deze zin goed heeft gelezen, las het goed; Vestax maakte apparatuur, maar nu niet meer. Eind december 2014 heeft het bedrijf zich failliet moeten verklaren en is het bedrijf 'no more'.

Zo maakte het bedrijf onder andere controllers die je aan kunt sluiten op je pc of laptop, zodat je je favoriete platen kunt mixen met dj apps zoals Traktor Pro 2, MixVibes, Torq 2 en Deckadance, om maar wat te noemen. De Vestax VCI-400DJ is een van de meest populaire controllers die het bedrijf heeft gemaakt. Wie een google zoekopdracht doet naar een review van de controller zal alleen maar hoge ratings vinden, dus aan het product zal het niet hebben gelegen.

Schuld

De markt is echter keihard, ook voor dj gear en apparatuur. Het ging niet goed; eind augustus 2014 heeft de Amerikaanse distributeur Vestax laten vallen, zijn er geen nieuwe producten onthuld tijdens nieuwe shows en social media was zo goed als dood. Wat bleek? Het bedrijf had schulden van 900 miljoen yen, zo'n 6,5 miljoen euro. Allemaal tekenen van een bedrijf dat een val ging maken en dat gebeurde ook. Op 5 december 2014 is het bedrijf officieel failliet verklaard door het gerechtshof in Tokyo.

Licht aan het einde van de tunnel

Toch is er hoop voor liefhebbers van Vestax. De Amerikaanse distributeur Mixware deed niet lang na de uitspraak een mededeling, met info over het team in Japan. Zo zei Gerard Cohen van Mixware in een persbericht (vertaald): "Faillissement aanvragen was de eerste noodzakelijke stap voor het herbouwen van Vestax Japan en het merk Vestax. De benodigde maatregelen, ontwikkelaars, nieuwe product ontwerpen en financiële ondersteuning zijn al geregeld om het bedrijf opnieuw op te bouwen. Meer informatie zal door Vextax Japan worden gepubliceerd, gedurende de loop van het eerste semester van 2015. Dit proces zal zeker enige tijd in beslag nemen, voordat de nieuwe producten van Vestax op de markt zullen verschijnen, maar we zijn er zeker van dat, onder de leiding van de originele oprichters, Vestax zal herrijzen als een sterk en innovatief merk; iets dat Vestax altijd is geweest."

Wij zijn benieuwd of Vestax in 2015 opnieuw op de markt zal verschijnen en vooral hoe. We houden het in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws