Gear up: Casio's Trackformer-serie

Peter Güldenpfennig | 20 januari 2015
gear


Het is niet zo dat Casio als eerste je mond uit komt rollen wanneer we het hebben over vooraanstaande fabrikanten van dj- en productiegear. Toch heeft ook dit Japanse bedrijf de nodige hardware uitgebracht. En stilzitten doen ze niet, want een week voor de NAMM doen ze een nieuwe groovebox en dj-controller uit de doeken in de nieuwe Trackformer-serie. Deze twee tools komen in de merkwaardige vorm van de Millennium Falcon uit Star Wars.

XW-DJ1 DJ Controller

Casio XW-DJCasio’s XW-DJ1 DJ Controller is vormgegeven als een turntable en integreert met de djay2-app. Met de controller zet je cue points, pas je het tempo aan, creëer je loops en gooi je effecten je set in. De controller connect ook met Spotify zodat je mee kan mixen met je favoriete tracks. Hij loopt op batterijen en heeft ingebouwde speakers zodat je overal en altijd je skills kunt laten zien. Hij kost je 299 dollar en is deze maand al verkrijgbaar.

XW–PD1 Groove Center

Casio XW-PD1De XW–PD1 Groove Center is een groovebox met aan boord de soundengine van Casio's XW-serie synthsizers. Via zestien drukgevoelige pads programmeer je snel ritmes en phrases om te gebruiken in je producties of je dj-set. Verder heb je diverse effecten en filters tot je beschikking. Sequences kunnen ook in real time opgenomen worden. Wanneer je de DJ1 combineert met de PD1 is het mogelijk om beide tegelijk te gebruiken en live te remixen. Voor 399 dollar is de PD1 Groove Center van jou. Deze is vanaf maart verkrijgbaar.

De dj-controller en groovebox lijken meer gericht op de hobbyist dan de professional vanwege de speels aandoende lay-out en beperkte functionaliteiten. Dat is dan ook het doel van de Trackformer-serie, om aspirerende dj's en muzikanten gemakkelijke tools te geven om te performen. We verwachten volgende week meer te horen en te zien van Casio over deze, en hopelijk ook nieuwe, producten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws