Pioneer introduceert de all-in-one XDJ-RX

Peter Güldenpfennig | 20 januari 2015
gear


Draaien zonder laptop? Dat is wat Pioneer voor ogen heeft met de XDJ-RX. Laad je Rekordbox-tracks direct vanaf usb en off you go!

De controller is voorzien van een 7-inch full color lcd-display waarop info van beide decks valt af te lezen als trackinfo en cue's. De platters geven je toegang to pro-performance features, terwijl de pads een extra fysieke dimensie toevoegen aan het draaien, en je bijvoorbeeld direct toegang geven tot je hot cues. Onder de pads bevindt zich ook de nieuwe functie Loop Slice. Raak de pads om de looplengte te bepalen en raak ze opnieuw om de loop direct te arrangeren om binnen je mix te remixen. De Sound Colour FX van de XDJ-RX zijn dezelfde als die je op de DJM-900NXS vindt, zoals crush- en noise-filters en delay-, echo- en flanger-effecten.

Om zonder laptop te draaien en wel optimaal gebruik te kunnen maken van de Rekordbox-functies als pre-set loops en key analysis moet je tracks van tevoren wel Rekordbox-ready maken. Je kunt de XDJ-RX als stan alone-mixer gebruiken, of deze integreren in een grotere set-up met CDJ's of draaitafels. Ook leuk: de twee usb-poorten op de XDJ-RX maken het mogelijk om af te spelen en op te nemen tegelijkertijd. Handig om je set op te nemen dus!

De XDJ-RX wordt eind februari verwacht. De adviesprijs ligt op €1238,85 excl. BTW.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws