Check: een turntable van hout

Eveline Meijer | 25 februari 2015
gear


Turntables zijn weer helemaal in, maar de meeste lijken behoorlijk op elkaar. Die van Silvan Audio Workshop heeft echter een heel ander design: het apparaat is gemaakt van hout, afkomstig van de Amerikaanse zwarte walnootbomen. De overige onderdelen komen van het audio equipment-bedrijf Rega.

Deze turntables worden met de hand gemaakt door een team bestaande uit vader en zoon. Er zijn drie verschillende modellen te verkrijgen, zoals The Archer, met een RB101 tonearm, quartz-locked motor en een Rega Carbon cartridge. Ook zit hier een upgrade naar de heavyweight bij, een glazen plaat waardoor je muziek beter klinkt en het apparaat er nog mooier uit zit. The Champion lijkt op The Archer, maar alles is net een beetje beter. Zo bevat dit model de Shuro phone catridge en een RB303 tonearm. Het laatste model is The Sampo, met een zwaardere plaat en een extra laag glas in een ringvorm, waardoor je een stabiele snelheid krijgt.

https://www.youtube.com/4G7Oi_bV3tE

De Turntable van Silvan Audio Workshop staat momenteel op Kickstarter, waar je er één kan krijgen voor 750 dollar. Het bedrijf wil in totaal veertien duizend dollar ophalen, en zit nu op ongeveer 6500 dollar. Als je een turntable bestelt, wordt deze vanaf juli geleverd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws