Dj'en vanaf je pols met Pacemaker

Peter Güldenpfennig | 7 april 2015
gear


Vanaf vrijdag 10 april kun je de Apple Watch pre-orderen, en vanaf 24 april is de smart watch van Apple officieel verkrijgbaar in Nederland. Ook dj's kunnen met de gadget aan de slag, want onder de apps die voor de Apple Watch verkrijgbaar zijn bij de lancering zit ook een autopilot-app voor Pacemaker.

Pacemaker is een dj-app die naast ondersteuning voor je iTunes-bibliotheek een andere unieke functie heeft: volledige integratie met Spotify inclusief het importeren van playlists. Daarnaast kent het bekende functies die je verwacht van een dj-app als beat syncing en diverse effecten die je over je mix kan gooien.

Ook interessant is de autopilot-functie, waarmee je de app in feite voor je laat draaien en die geschikte tracks vindt om in de mix te gooien. Voor deze functie is er een Apple Watch-app gemaakt die je vanaf je pols tracks laat skippen. De Pacemaker-app doet de rest en zorgt voor een naadloze mix. Handig wanneer je wel behoefte hebt aan een lekkere dj-set, maar niet de moeite wilt nemen om zelf achter de decks (of in dit geval je iPad) te staan.

Zodra de Apple Watch uit is, kun je de app downloaden via de Apple Companion-app. Meer informatie over de Apple Watch-apps vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws