Musikmesse 2015: Roland blaast iedereen weg met nieuwe aankondigingen

Peter Güldenpfennig | 16 april 2015
gear


Dat Roland zich heeft herpakt van een wat veilig aandoend bedrijf naar de bite die ze vroeger hadden, was na de release van de Aira vorig jaar meer dan duidelijk. Daar bleef het echter niet bij, en gelukkig. Want tijdens de Musikmesse 2015 Roland FXlaat Roland zien dat ze wel degelijk over de rand durven gaan met de officiële aankondiging van de System-1m, een semi-modulaire rackmount synth met genoeg externe inputs en CV/Gate-connections om zelfs de grootse elitair-modulaire liefhebbers de mond te snoeren.

Samen met de System-1m introduceerde Roland ook meteen vier modulaire tabletop effectenbakken: de TORCIDO Modular Distortion, de DEMORA Modular Delay, de SCOOPER Modular Scatter en de BITRAZER Modular Crusher. Stand-alone, en daarom goed te integreren in iedere set-up.

De System-1m kost je 599 dollar, voor elke module betaal je 299 dollar. Verkrijgbaar deze zomer.

https://www.youtube.com/watch?t=71&v=bgHMjSaBH6g

System-500

De grootste aankondiging was echter de ontwikkeling van de analoog modulaire eurorack-synth System-500, gebaseerd op de System-700 en de System-100m. Uniek, want het is de eerste analoge modulaire synth die Roland in 25 jaar maakt en wat toch wat als een verrassing komt na de Aira. Details en specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, wel dat we de synth al het derde kwartaal van 2015 mogen verwachten.

Check hieronder een eerste blik op het systeem, meer info vind je op de website van Roland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws