OWOW: 5 intuïtieve instrumenten waar iedereen muziek mee kan maken

Peter Güldenpfennig | 7 juli 2015
gear


Het Nederlandse OWOW (Omnipresent World Of Wizkids, tevens de coolste naam die we ooit hebben gehoord) doet iets supervets: een kickstarter waar je vijf instrumenten kunt scoren waar iedereen muziek mee kan maken.

Het gaat om vijf devices, de Wob, Wiggle, Drum, Pads en Scan. De instrumenten komen in twee varianten: een DVC-versie voorzien van een aluminium-casing en een CRD-versie, waarbij je de printplaatversie krijgt. Die tweede drukt het budget stukken minder, terwijl die eerste juist designwise weer erg vet is. Desgewenst kun je een 3D-file downloaden van hun website om je eigen casing uit te printen. Erg cool!

De instrumenten werken als controllers in elke daw, waarbij elk device uiteraard op een eigen manier in te zetten is. De Drum biedt je de mogelijkheid tot air drumming door deze schudden. De Pads heeft enkele drumpads waarmee je sounds uit je drumbank oproept, en is niet groter dan een creditcard. De Scan scant getekende lijnen en gebruikt deze als een soort automation voor geluid, waarbij je jouw kunstwerk dus vertaalt in muziek. De Wob werkt als een soort theremin, waarbij je je hand op en neer beweegt boven het device om geluid te maken. Met de Wiggle geef je geluid vorm door het apparaat te roteren.

Check hieronder Dirtcaps die aan de slag gaan met de toffe devices:

De vijf devices zijn afzonderlijk te bestellen, waarbij elk device of 45 euro (CRD) of 99 euro (DVC) is. Supermooie prijzen voor dergelijke high end controllers. Wij zijn nu al fan. Check hun Kickstarter, als is het maar om de zeer originele pledge rewards te bekijken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws