Yamaha Reface: mobiele hardware voor producers on the go

Peter Güldenpfennig | 14 juli 2015
gear


Produceren op laptops en MacBooks is de gewoonste zaak van de wereld. Maar toch, soms wil je een opzetje voor een track gewoon op de klassieke manier maken, met een keyboard dus. Om echter continu je hardware mee te slepen is niet te doen.

Precies om die reden introduceert Yamaha de Reface-lijn, vier mobiele mini synths met ingebouwde speakers om je creativiteit overal en altijd los te kunnen laten. Bovendien draaien ze op een accu dus ook zonder stroom kun je lekker je gang gaan. Mobiliteit is niet de enige reden om de Reface-synths te introduceren, want Yamaha heeft een groot hardware-verleden en ook daar is aan gedacht bij de Reface-lijn, aangezien de synths een throwback zijn naar wat het bedrijf vroeger uitbracht aan hardware.

De Reface-lijn

De Reface YC is gebaseerd op Yamaha's Combo Organ's, met vijf ingebouwde orgels, percussie en effecten.

De Reface CP is een elektrische piano en heeft zes piano's ingebouwd. Daarnaast heeft de CP zes jaren '70-stijl effecten.

De Reface CS is gebaseerd op Yamaha's Control Synthesizers die in 1976 geïntroduceerd werden. De polyfone synth heeft vijf flexibele oscillatoren aan boord.

De Reface DX is de meest geavanceerde synth van de vier, en is gebaseerd op de DX7, een FM-synth die debuteerde in 1983. De synth kan in totaal 32 patches opslaan en heeft ook een touch interface wat de bediening stukken gemakkelijker maakt.

Connectiviteit

De Reface-synths ondersteunen midi en usb, en werken ook met web-midi via Google Chrome en het Sound Mondo-platform. Bovendien heeft Yamaha een patch library voor iOS uitgebracht, Yamaha Reface Capture, waarmee je patches kunt opslaan, editen en organiseren.

Prijs en beschikbaarheid

Een harde prijs is nog niet genoemd door Yamaha, maar de verwachting is dat de synth rond de 799 dollar per stuk gaan kosten. De Reface-synths zijn vanaf september beschikbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws