De Sennheiser HD8 DJ doet zijn naam eer aan

Mark Hofman | 9 september 2015
gear


Sennheiser behoort tot werelds grootste fabrikant op het gebied van headphones. De fabrikant heeft voor ieder wat wils en dat maakt het merk ook zo sterk. Met de Sennheiser HD8 DJ wordt er vooral gefocust op dj's en producers. 'Take control over the club' zeggen ze dan ook op hun website, en met de HD8 DJ is dat precies wat je kunt doen.

Eerste indruk

Zodra je de Sennheiser HD8 DJ geleverd krijgt, valt meteen op dat ze in een grote verpakking zitten. Wat ons betreft is deze verpakking wel erg groot voor headphones, maar dit hoeft niet per definitie iets negatiefs te zijn. Zo staat bijvoorbeeld alle informatie op de verpakking, dat bespaart je weer het doorspitten van alle boekjes. Maar de grootste reden van de grote verpakking is de bijgeleverde case voor de headphones. Een stevige case waar je de headphones in op kan vouwen en mee kan nemen. Zeker voor de gebruiker die veel onderweg is, is deze case perfect. De headphones zelf zien er strak uit. Met de HD8 DJ wilt Sennheiser vooral de focus leggen op de stevigheid en kwaliteit, en dat zit wat ons betreft meer dan goed.

Accessoires

Bij de HD8 DJ van Sennheiser is het niet zo dat je headphones koopt en dit ook alles is wat je krijgt. Zo vind je in de verpakking vanzelfsprekend de headphones, maar ook twee losse kabels. Een gekrulde kabel en een vlakke. Op die manier kan jij zelf bepalen waar je welke kabel voor gebruikt. De krul kabel is erg praktisch voor in de studio, terwijl de vlakke kabel het wint op podia.

Ook bij de plugins wordt het contrast van performen en produceren weer zichtbaar. Waar je in de studio je 3.5 mm plug kunt gebruiken, kun je op het podium de bijgeleverde 6.3mm plug gebruiken. Ook zitten er nieuwe oorkussens in, voor het geval je de oude hebt gesloopt. Prima verzorgd dus!

square_louped_HD8-DJ-sq-01-sennheiser

 

Geluid

Wanneer je de HD8 DJ op zet, merk je gelijk dat de headphones de boel goed afsluiten. Het geluid wordt zodanig gedempt dat je de mensen om je heen nog wel hoort praten, maar je moet echt goed luisteren wil je horen wat ze precies zeggen.

Zodra je de muziek aanzet trek je gelijk de conclusie dat het met de HD8 DJ wel goed zit. Het geluid is ongelofelijk helder en zodra er bass bij komt kijken zorgen de headphones voor een prima beleving.

Conclusie

De Sennheiser HD8 DJ ziet er misschien niet heel flitsend uit, maar dat is hij wel degelijk. Het geluid is ontzettend helder en zorgt voor een goede bass. De headphones zijn goed geschikt voor de dj, maar voor de vrije tijd moet je volume wel heel zacht staan wil je de muziek voor jezelf houden.

Prijs: €247,- 

Info: Sennheiser.com 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws