Een alles-in-één-groovebox voor producers on the go: Novation's Circuit

Peter Güldenpfennig | 12 oktober 2015
gear


Wel geïnspireerd, maar geen studio voorhanden? Novation heeft wellicht de oplossing met Circuit, een drummachine en synthesizer in één, met ook een ingebouwde sequencer.

De Circuit heeft een 8 x 4-grid met aanraakgevoelige pads, voorzien van gekleurde leds. Bovenop vind je acht draaiknoppen om je geluid te tweaken. Dat geluid is afkomstig uit de ingebouwde synth, verdeeld over twee tracks en vier ingebouwde drumssynths verdeeld over vier tracks. Twee tracks zijn gereserveerd om je synth met de drums te sidechainen.

Gaaf is dat de Circuit een geïntegreerde speaker heeft en werkt op zes AA-batterijen. Kortom, helemaal geschikt om overal mee naar toe te nemen om muziek te kunnen maken of snel een muzikale schets te maken. De Circuit is ook goed te integreren in je studio dankzij de aanwezige MIDI in/out-poorten en usb-aansluiting.

Wel jammer dat er geen ingebouwde accu in de Circuit zit, want om nu met AA-batterijen te moeten slepen is een negatief puntje. Toch zijn we enthousiast over een apparaat als dit: het maakt eigenlijk voor iedereen mogelijk om snel muziek te maken, waar je ook bent.

De Circuit is vanaf half oktober verkrijgbaar en heeft een prijs van €339,-.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws