Yamaha NX-N500: draadloze netwerkspeakers voor de serieuze muziekliefhebber

Peter Güldenpfennig | 27 oktober 2015
gear


Yamaha heeft een behoorlijke naam hoog te houden. We zouden graag zeggen 'op speakergebied', maar het bedrijf doet echt zoveel meer dan dat en altijd met het oog op kwaliteit. Nu introduceert Yamaha de NX-N500, all-in-one netwerkspeakers die de naam van Yamaha behoorlijk hoog houden.

Hoewel het in 1897 opgerichte Yamaha begonnen is met muziekinstrumentenbouw heeft het bedrijf langzaam haar vleugels uitgeslagen richting andere markten. Van halfgeleiders tot de autoen motorindustrie en telecommunicatie- en netwerkapparatuur, er is geen markt waarin Yamaha niet actief is. Ook vergeet het bedrijf de audio-industrie niet en heeft het naast een uitgebreid portfolio voor professionals in de audio-industrie ook genoeg te bieden voor de muziekliefhebber thuis.

Yamaha NX-N500

Yamaha NX-N500De NX-N500 netwerkspeakers van Yamaha zijn gebaseerd op de legendarische NS-10M-speakers, studiomonitoren die de blauwdruk hebben gelegd voor de monitoren die we vandaag de dag nog altijd gebruiken in de studio. Het zijn stijlvol uitziende bookshelf-speakers voorzien van een ingebouwde analoge versterker. Met de NX-N500 komt Yamaha muziekliefhebbers helemaal tegemoet. Zo ondersteunen de speakers interne bi-amping die de hoge en lage tonen apart versterken. Dit zorgt voor een krachtige sound waarbij zowel de hoge als de lage tonen perfect naar voren komen in de muziek. Hi-res audio wordt ondersteund, ook DSD, wat betekent dat zelfs de meest kritische luisteraar niet onder deze speakers uitkomt. De draadloze functie zorgt ervoor dat je van elke populaire streamingdienst van muziek kunt genieten. Ook Airplay wordt ondersteund, dus streamen van een iDevice is geen probleem.

MusicCast

De netwerkspeakers gaan samen met de door Yamaha opgezette MusicCast-standaard, een uitgebreide streaming-oplossing die de concurrentie behoorlijk naar de kroon steekt. Ga maar na: via een makkelijk te gebruiken app stuur je je MusicCast apparatuur aan, stream je van alle populaire streaming-services zoals Spotify en beheer je al je externe apparatuur op het netwerk. Dat niet alleen, MusicCast-compatible apparatuur zoals de NX-N500 vergroot ook je draadloze netwerk doordat deze als extender werkt. Plus, alle streams uit MusicCast kunnen geëxporteerd worden naar alle bluetooth luidsprekers of bluetooth hoofdtelefoons. Kortom, waar je ook bent, van wat voor muziek je ook houdt en welke streaming-servicev je ook gebruikt, de combinatie van de NX-N500 en de MusicCast-service biedt alle mogelijkheden om op jouw manier optimaal van je muziek te genieten. Dus zet die speakers gerust wat harder!

Yamaha-Steinberg USB DAC

Produceer je muziek? Dan is het goed om te weten dat de speakers volledige USB DAC-ondersteuning bieden. Je sluit je MacBook direct aan op de speakers en produceert je tracks met hoge resolutiekwaliteit. Geen verlies van kwaliteit dus!

Meer weten over de NX-N500-speakers van Yamaha? Ga dan naar de officiële productpagina.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws