Ableton geeft de Push een make-over

Peter Güldenpfennig | 5 november 2015
gear

Tijdens Ableton's Loop-evenement afgelopen weekend deed het bedrijf enkele nieuwe producten uit de doeken. De opvallendste aankondiging? Een nieuwe versie van Push, de fysieke Ableton-controller. 

De nieuwe Push is niet langer een samenwerking tussen Ableton en Akai zoals de eerste versie, maar helemaal door Ableton zelf van de grond af opgebouwd. Dat terwijl de controller er aan de buitenkant praktisch hetzelfde uitziet. 

Toch zijn er enkele zaken nieuw. Opvallend is het kleurendisplay op de Push 2, waarmee je niet langer naar je laptop hoeft te turen om instrumenten en samples aan te sturen. Bovendien is de visuele waveform erg welkom voor een andere nieuwe functie: de geïntegreerde sample-functies in Push 2. Slices kunnen verdeeld worden over de pads en geherarrangeerd worden naar smaak bijvoorbeeld. 

Om optimaal de nieuwe functies in Push 2 te ondersteunen heeft Ableton ook haar software een update gegeven met versie 9.5. Eenzelfde soort nieuwe sample-functies als op de Push 2 vinden we terug in Ableton's Simpler-instrument, waarbij samples over het keyboard gearrangeerd kunnen worden. Dus ook wanneer je geen Push 2 hebt, is een update al de moeite waard. Weten wat er nog meer nieuw is in Ableton? Check de officiële site.

De update is gratis voor Ableton-gebruikers, de nieuwe Push is nu leverbaar voor 699 euro. Heb je een oude Push? Dan kun je die inleveren tegen korting, waarna Ableton jouw oude Push en een licentie voor Ableton Live doneert aan een educatieve instelling. Nice!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws