Heb jij een back-up van je beste party selfies?

Lucas Boon | 13 december 2015
gear

Je kent het wel: je gaat een avondje stappen met je vrienden. Je komt de club binnen, bestelt een drankje… Selfie! Natuurlijk plaats je de foto direct door op Facebook of Instagram. Nu is het alleen nog wachten op alle likes en comments die (hopelijk) binnenstromen.

Uit onderzoek van Seagate blijkt dat 72% van de mensen hun foto's en video's als meest waardevolle digitale bezit beschouwen. En let op: maar slechts 27% van die mensen hebben een externe back-upschijf. Facebook is vandaag zowat de grootste opslagplaats van foto's, maar de meeste gebruikers bewaren nergens anders een kopie van hun foto's.

Er zijn meerdere redenen om een back-up van je foto’s op sociale media te maken. Wat als je wil overstappen naar een andere website en een account moet veranderen of verwijderen? Of als je een kopie wil afdrukken of verzenden en niet direct bij je account op social media kunt? Je kunt niet meer bij je foto's als je je wachtwoord vergeet. Maar er is meer: de enorme datacenters waar jouw foto’s zijn opgestaan zijn niet zo failproof als je misschien hoopt. Zelfs daar gebeuren soms ongelukken met een grote impact.

Je begrijpt het al, wij raden je aan een back-up van al je foto’s op sociale media te maken! Maar hoe gaat dit in zijn werk? We helpen je op weg.


Back-up van Facebook-foto's

  • Klik op het accountmenu rechtsboven op de Facebook-pagina
  • Kies 'Accountinstellingen'
  • Klik op 'Een kopie downloaden' van je Facebook-gegevens
  • Klik op 'Mijn archief starten'

Back-up van Flickr-foto's

Flickr heeft geen totale downloadfunctie maar verwijst naar een aantal tools voor back-up van andere bedrijven die beschikbaar zijn Windows en Mac. Hiermee kun je je foto's, albums en sets downloaden.

Back-up van Picasa-foto's

Als Picasa is geïnstalleerd op je computer, kun je hele albums van Picasa Web Albums downloaden om back-ups te maken. Klik op Acties > Downloaden naar Picasa. Klik in het volgende venster op Downloaden.
 

Seagate® Backup Plus Slim

De makkelijkste manier om je hele digitale hebben en houden te beschermen en te delen volgens ons? De Seagate® Backup Plus Slim draagbare schijf. De platste draagbare HDD die er bestaat met 2 TB aan opslagruimte - gewoon perfect! En je kunt 'm overal mee naar toe nemen. Even de voordelen op een rijtje:

  • Elegant, stevig metalen ontwerp voor perfecte draagbaarheid
  • Met de Seagate Backup-app kan je direct vanaf uw mobiele apparaten back-ups te maken
  • Zowel voor pc als Mac

En let op: bij aankoop van deze schijf krijg je er 200 GB gratis OneDrive cloudopslag bovenop! 

Ga voor meer informatie naar seagate.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws