MC'en on a budget

Peter Güldenpfennig | 20 december 2015
gear

Mc’en is een kunst. Natuurlijk moedigen we elke dj aan het te proberen, maar onderschat het niet, want de crowd kunnen lezen en hier verbaal mee omgaan op een manier die de stemming verhoogt is minder mensen gegund dan je misschien denkt. Wil je het toch proberen, dan is investeren in een eigen microfoon helemaal geen verkeerde keuze. Echter kun je het zo duur maken als je zelf wilt.
Heb je de behoefte om te gaan mc’en of de mic te pakken en de crowd toe te spreken tijdens je dj-set? Check deze drie betaalbare mic’s.

Shure SM 58SE      

Deze microfoon is een allround inzetbare mic. Leuk voor vocalisten, maar net zo goed te gebruiken door crowdpleasers. De mic heeft een filter die storende bijgeluiden reduceert en is echt gericht op vocalen, met nadruk op de hoge tonen.

Prijs: €115,-

Info: shure.com

AKG D5 handheld

             

De D5 handheld-microfoon van AKG is een perfecte instapper wanneer je wilt beginnen met mc’en. De constructie is erg stevig en dankzij de XLR-aansluiting zit de mic ook goed vast. Dit is een echte instapper, waarbij de focus niet per se op spraak ligt. De prijs is daar dan ook naar.

Prijs: €87

Info: akg.com

Electro Voice N/D 967

Draai je in een intieme, luide club? Dan is dit de mic voor jou! De microfoon is zo gemaakt dat er van feedback geen sprake is, ook niet wanneer je bovenop de monitoren zit. Leuk is ook de speciale presence-functie die je stem een heldere sound geeft ten koste van de middenfrequenties. Dat maakt dat je altijd verstaanbaar bent, hoe vol je mix ook is.

Prijs: €129,-

Info: electrovoice.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws