Dato DUO een synth/sequencer voor twee personen

Nadja | 8 juni 2016
gear

Dato DUO een synth/sequencer voor twee personen

De populaire Casio SK-1 uit 1986 kent nog steeds een schare liefhebbers. Keyboards van nu zijn echter behoorlijk ingewikkeld. Twee Nederlandse ouders kwamen met een briljant alternatief!

Dato DUO

Dato DUO is een innovatieve twee-persoons synthesizer, die gemakkelijk voor kinderen te gebruiken is. Het unieke eraan is dat je met twee man tegenover elkaar zit en samen aan iets werkt. Ideaal als je aan het jammen bent met kleine kinderen, die (nog) niet de fijne kneepjes van het vak kennen. Het stimuleert ook om samen te werken.  

Specs

De Dato DUO combineert een vrij eenvoudige twee oscillator digitale synthesizer met een simpele circulaire sequencer, die tot aan 8 noten kan loopen. Verder vind je op de Date DUO een vereenvoudigde envelope generator, een filter, en twee touch pads, MIDI in en out en een sync-ingang en -uitgang.

Momenteel staat de Dato DUO op Kickstarter en donateurs krijgen leuke beloningen! Van een ‘early bird’ versie van de synthesizer, tot aan de Dato Acapella (een leuke bouwplaat van de Dato DUO).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws