Een oude ziel in een nieuw jasje: Minimoog Model D

Peter Güldenpfennig | 20 juli 2016
gear

Als er één iconisch synthmerk bestaat, dan is het Moog wel. En hoewel Robert Moog meerdere legendarische synths
heeft gemaakt, is de Minimoog Model D uit 1970 de ware legende in de gehele Moog-range, ondanks dat deze minder krachtig is dan de modulaire synths die Moog heeft uitgebracht. En laat deze nu net uit het graf worden getrokken door Moog.

Minimoog Model D

Het is niet vreemd dat juist deze synth op het moment van schrijven opgegraven wordt. Vorig jaar beëindigde Moog de productie van de Minimoog Voyager, de officiële opvolger van de Minimoog. En dus is er een vacuüm in handzame Moogsynths ontstaan dat het bedrijf wil opvullen met een reissue van de originele Minimoog.

Natuurlijk krijgt de synth de nodige updates, denk aan MIDI-aansluitingen, modulatie en een wat moderner gevoel voor geluid, naast het originele instrument. Daarmee lijkt Moog goed gekeken te hebben naar Roland en Korg, die allebei geen moeite hebben te graven in hun eigen legendarische catalogus om zo oude synths terug te brengen naar het hier en nu.

Toch doet dat af aan wat de Minimoog Model D eigenlijk is, en dat is een exacte replica. Exact tot op de schroef dus. En daarmee steekt Moog Korg en Roland dus wel mooi naar de kroon, die vooral moderne benaderingen brengen van hun klassieke synths.

Het enige wat roet in het eten kan gooien? Dat zijn twee dingen. De Moog is namelijk gelimiteerd tot de VS en bovendien flink aan de prijs. Voor 3749 dollar is 'ie van jou. Wij willen er in ieder geval één, ook al eten we hiervoor een jaar lang water en brood.

Lees meer over de Minimoog Model D op de officiële productpagina.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws