Roland scoort meerderheidsaandeel V-MODA

Peter Güldenpfennig | 9 augustus 2016
gear

V-MODA maakt al jarenlang best wel stijlvolle headphones. De herkenbare hexagoon-vormige oorschelpen met industrieel ontwerp trekken best wat bekijks, maar ook de geluidskwaliteit is bijzonder. V-MODA heeft met hun headphones een sweet spot weten te vinden waarmee ze zowel audiofielen als het Beats-publiek voor zich weten te winnen. En laat V-MODA nu net onderdeel van Roland worden.

Roland & V-MODA

Twaalf jaar lang was V-MODA een privaat bedrijf, maar met een meerderheidsaandeel van 70 procent is nu Roland de baas bij V-MODA. Tenminste, deels, want de overige 30 procent aandelen blijven in handen van Val Kolton, die V-MODA heeft opgericht en aanblijft als CEO. De overname volgt op een eerdere samenwerking, wat de Crossfade M-100 AIRA headphones opleverde.

De overname is interessant, want het zorgt ervoor dat V-MODA meer mogelijkheden krijgt tot het uitbreiden van hun al best wel indrukwekkende catalogus in meer richtingen. Bijvoorbeeld het uitbrengen van headphones gericht op producers. 

Kolton zegt dan ook dat de overname meer een innige samenwerking is dan dat de naam V-MODA verandert in Roland: 'Dit partnerschap is meer dan louter een zakelijke deal; het is een strategische synergie die een brug zal slaan tussen de hoogkwalitatieve klank, materialen en design van onze producten en de legendarische genrebepalende klankexpertise en de wil om uit  te blinken van Roland. Rolands 808, 909 en talloze andere producten hebben geholpen om de basis te leggen voor en te bouwen aan de muziek van vandaag, en samen kunnen we deze tradite verderzetten.'

V-Moda Remix

Het eerste resultaat van de overname is een bluetooth speaker, de V-MODA Remix. Het is een luxueuze high-end speaker die rond de 300 dollar gaat kosten. De komende maanden kunnen we meer productaankondigingen verwachten. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws