Roland presenteert nieuw instrument

Rick Francissen | 14 september 2016
gear

Roland Aerophone AE-10

Roland is het merk wat verantwoordelijk is voor een van de meest iconische synthesizers, de Roland TR-909. Om te vieren dat dit stukje techniek inmiddels alweer 33 jaar oud is werd er op 9 september een speciale lijn instrumenten waaronder een nieuwe TR-303, TR-909, een vinylmixer, een dj controller en de opvallende Aerophone AE-10.

LEES OOK: Keert de Roland TR-909 terug?

Roland presenteert de Aerophone AE-10

Ongeveer 33 jaar geleden was Roland erg innovatief en bracht met de TR-909 iets futuristisch op de markt. Nu lijkt het bedrijf met de Aerophone AE-10 weer een poging te willen doen om de mogelijke techniek aan de wereld te laten zien.

Roland Aerophone AE-10

Ditmaal creëert Roland een instrument wat gebaseerd is op blaasinstrumenten, althans dat zou je verwachten als je het voor het eerst ziet. De futuristische saxofoon kan door middel van een blaassensor als een akoestische hoorn klinken. Verder kunnen er ook klarinet, fluit, hobo, trompet, en viool geluiden uit komen. Uiteraard zijn deze allemaal te bewerken, want dit is in feite een synthesizer alleen dan niet in de vertrouwde vorm.

De Aerophone AE-10 kan makkelijk worden opgeladen en heeft een ingebouwde speaker. Het apparaat heeft ook een stereo mini-jack zodat deze verbonden kan worden met andere muziek en er meegespeeld kan worden. In de onderstaande video zie je een korte demonstratie.

Beeld via Facebook Roland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws