Alexa is de wekker uit je nachtmerries

Ivo Mollemans | 14 september 2016
gear

Ben jij een persoon die houdt van uitslapen? Haal je ’s ochtends meerder malen uit naar de snooze knop op je wekker? Heb je een hekel aan vroeg opstaan? Als je antwoord op deze vragen ja is, dan is de nieuwe Dooze wekker misschien iets voor jou.

LEES OOK: Beats krijgt update voor IPhone 7

Wekker met gevolgen

De wekker is een project dat is voortgekomen uit het Disrupt SFHackaton weekend dat werd georganiseerd door TechCrunch en werkt via een app. Het idee komt van Jade Feng, Junshu Okamoto en Muhammed Gü en is bedoeld om mensen geforceerd op te laten staan. De wekker gebruikt het systeem Alexa en zal daardoor bij het indrukken van snooze consequenties hebben. Feng zelf noemt het de wekker er een uit je nachtmerries.

Uitslapen is verleden tijd

De gevolgen die de wekker geeft aan het blijven liggen bestaan niet uit steeds harder lawaai maken. Het eerste dat de wekker zal doen als je de snooze knop aanraakt, is een standaard bedrag van je rekening halen. Dit doet de wekker via Braintree en je creditcard. Naarmate je vaker gebruik maakt van snooze, zal het bedrag dat word afgeschreven verhoogd worden. Als je dit te lang blijft doen zal de wekker een van je vrienden bericht geven dat ze je moeten bellen en als er iets is waar veel mensen een hekel aan hebben dan is het uit bed gebeld worden. Een andere optie om je wakker te krijgen is via wiskunde. Alexa zal namelijk wiskundige vragen aan je gaan stellen als je blijft liggen.

Het team heeft echter één probleem: Alexa kan nog een alarm instellen. Het team hoopt dat Amazon deze optie in de volgende versie zal toevoegen. Het plan is om verder te gaan met de ontwikkelingen van het project totdat Amazon deze optie toevoegd en het werken met wekkers makkelijker maakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws