Snapchat laat per ongeluk revolutionair product zien

Ivo Mollemans | 25 september 2016
gear

Snapchat is een van de meest gebruikte sociale media platformen wereldwijd. De app heeft miljoenen gebruikers per dag en weet goed in te spelen op onderwerpen die veelbesproken worden met onder andere hun speciale filters.

Festivals vs Telefoons

Ook in de wereld van festivals en feesten is Snapchat razend populair. Als je bij een festival rondkijkt zie je altijd wel mensen die bezig zijn met het maken, bekijken of versturen van een Snap. Dit wekt echter ook grote ergernis op bij veel artiesten en andere bezoekers. Mensen zijn hierdoor vaker meer gefocust op hun telefoon dan op het festival en de muziek zelf waardoor het effect van de ervaring word verslapt. De artiest Lane 8 heeft zelfs een speciale ‘No Phones’ tour om mensen erop te attenderen dat het ziekelijk irritant is als het publiek de hele tijd met een telefoon voor je gezicht staat. Toch lijkt er redding nabij voor zowel de artiesten als voor het publiek, want Snapchat zou Snapchat niet zijn als ze daar geen oplossing voor weten te vinden!

LEES OOK: Sla je foto's op als concept op Instagram

Snapchat werkt wellicht aan een uniek product

Er gaan momenteel geruchten rond over een geheel nieuw product dat werkt met Snapchat. Het product betreft een zonnebril met ingebouwde camera zodat mensen hun telefoon niet meer hoeven te gebruiken voor het maken van foto’s of video’s. Een zonnebril hoort bij veel mensen sowieso al tot de standaard festival uitrusting dus dat de camera ingebouwd zit is super ideaal. Mensen kunnen ten alle tijden kijken waar ze willen en tegelijk Snaps versturen zonder dat anderen zich eraan hoeven te ergeren. Helaas zijn er voor de rest geen productspecificaties vrijgegeven, laat staan een officiële bevestiging vanuit Snapchat zelf. De bril kan vergeleken worden met een simpele versie van de Google Glass met als functie het maken van video’s en foto’s. Het lijkt er dus op dat dit product in de toekomst wel degelijk verkrijgbaar zal zijn voor de gewone consument.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws