Soundsystem op rugzakformaat: JBL Xtreme

Peter Güldenpfennig | 3 oktober 2016
gear

Wanneer het aankomt op goed portable geluid kun je niet om JBL heen. Voor iedereen is er wel een speaker verkrijgbaar om overal muziek te kunnen luisteren. En hoewel al de JBL-speakers er mogen zijn, neemt de Xtreme wat ons betreft wel een heel bijzondere positie in, want niet eerder had je het gevoel een soundsystem bij je te dragen op (rug)zakformaat. 

Behuizing

Zoals je mag verwachten van een goede portable speaker is de behuizing van de JBL Xtreme zeer stevig. De Xtreme kan tegen een stootje, dus ook onder wat zwaardere omstandigheden of wanneer je de speaker per ongeluk laat vallen, kom je niet zonder muziek te zitten. Erg tof: de speaker is spatwaterdicht, dus hoewel je er niet een duik mee moet maken is een flinke regenbui geen probleem. Bijkomstig voordeel is dat je de speaker ook gewoon onder de kraan kunt schoonmaken. 

Functies

Via Bluetooth verbindt je de speaker met een mobiel device vanwaar je muziek wilt afspelen. Dat pairen gaat snel en simpel, maar als je toch een fysieke aansluiting wilt gebruiken heeft de Xtreme ook een aux in-aansluiting. 

Daarnaast vindt je ook twee USB-aansluitingen op de speaker om bijvoorbeeld je smartphone op te laden wanneer je naar muziek luistert. En als je denkt dat een luistersessie hiermee van korte duur is: think again. Want binnenin vind je een 10.000mAh oplaadbare accu wat zich laat vertalen in een maximale speeltijd van vijftien uur. Behoorlijk indrukwekkend en meer dan genoeg om nooit zonder muziek te komen zitten. 

Speakerphone

De meeste gebruikers zullen waarschijnlijk hun smartphone met de JBL Xtreme verbinden en JBL weet dit. Daarom doet de speaker ook dienst als speakerphone waarbij je je telefoon niet hoeft te ontkoppelen wanneer er een gesprek binnenkomt. Gesprekken voer je gewoon via de speaker waarbij het geluid erg goed is. Want er is gedacht aan ruis- en echo-onderdrukking. 

Een scherp geluid

Veel functionaliteit is leuk, maar het oor wil ook wat en dat zit bij de JBL Xtreme echt wel goed. Want wat kan deze speaker hard! Gaaf ook dat JBL dit heeft onderstreept met twee passieve radiatoren aan elke kant die de bass aangeven door mee te bewegen. Lage geluiden zijn sowieso lekker geaccentueerd, wat een verademing is. Er is echt gedacht aan de muziekliefhebber van nu die op zoek is naar een wat scherper geluid in de lagere frequentieregionen en dat merk je. Dat betekent niet dat er is ingeleverd op midden- en hoge frequenties trouwens, want ook deze zijn kraakhelder, ook op hoger volume.

JBL Xtreme als soundsystem

We noemden de JBL Xtreme al een soundsystem op rugzakformaat en daar is echt niets van gelogen. Want via de JBL Connect-knop verbind je gemakkelijk meerdere speakers die JBL Connect ondersteunen. Een heel vette functie, want met slecht één enkele druk zijn deze speakers met elkaar verbonden. Zo maak je in feite één grote draadloze ketting van speakers om overal om je heen te kunnen genieten van dezelfde muziek.

Conclusie

Ben je nog op zoek naar een goede draadloze speaker, dan kun je niet om de Xtreme van JBL heen. Dit is een speaker die eigenlijk geen minpunten kent. Het design is mooi en stevig, er zijn genoeg manieren om je device op de speaker aan te sluiten en het apparaat doet ook nog dienst als powerbank. Tel daarbij de handige JBL Connect-functie op waarmee je meerdere speakers met elkaar verbindt, en je hebt echt een compleet soundsystem op rugzakformaat. Dikke aanrader!

Prijs: €299,-
Info: jbl.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws